Европейската комисия съобщи, че днес е решила да бъде сключен договор за доставка на 300 милиона дози от ваксината срещу Ковид-19, разработена от производителя от САЩ „Пфайзер“ (Pfizer Inc.) и германската лаборатория „Бионтех“ (BioNTech).

Говорител на комисията отбеляза, че доставките ще започнат, след като се докаже безопасността на ваксината. Според съобщения на „Пфайзер“ ваксината осигурява защита в 90 на сто от случаите, предава БТА.

Досега ЕК сключи три предварителни споразумения за доставка на възможни бъдещи ваксини с „Астра Зенека“ (AstraZeneca), „Санофи“ (Sanofi-GSK) и с „Янсен“ (Janssen Pharmaceutica NV). Комисията съобщава за успешни предварителни преговори с „Кюрвак“ (CureVac) и „Модерна“ (Moderna).

Вижте още:
ЕП получава 16 млрд. евро повече за ключови програмиПреговарящите по бюджета на ЕП и Председателството на Съвета на ЕС постигнаха компромис относно след…Nov 11 2020skafeto.com

ЕК обсъжда доставката на ваксината на „Пфайзър“Европейската комисия ще обсъди утре възможността за сключване на договор за доставка на новата вакси…Nov 10 2020skafeto.com


loading...