Шолц Зеленски

Германия обмисля задължителната ваксинация срещу COVID-19. Това заяви канцлерът Олаф Шолц, след като страната регистрира нови 80 000 положителни проби за последните 24 часа. Въпреки, че опозицията го обвини в подклаждане на гражданско разделение, Шолц заяви, че задължителната ваксинация ще означава и задължителен дебат сред хората.

Канцлерът защити затягането на мерките и каза, че ограниченията на нощния живот и повишаването на броя имунизирани с бустерна доза е предотвратило един много по-лош сценарий за Германия, пише Труд.

„Вярвам, че е необходимо да приемем тази мярка и ще повторя думите си – решението да не се ваксинираш не е личен избор, а се отразява на още 80 милиона граждани. Затова освен приетите досега мерки в страната, смятам, че трябва да се въведе и задължителна ваксинация, така че всички граждани да са наясно със ситуацията”, каза Шолц.

Виж още:Италия наложи задължителна ваксинация за хората над 50 годиниИталианското правителство наложи задължителна ваксинация срещу ковид на хората на възраст над 50 год…Jan 6 2022skafeto.com

Макрон намекна за задължителна ваксинация във ФранцияФренският президент Еманюел Макрон смята, че страната е почти близо до въвеждането на задължителна в…Dec 16 2021skafeto.com


loading...