китайския вирус коронавирусът е умишлено създаден

Докато медиите са затрупани от все по-зловеща информация за китайския вирус – убиец, тръгнал от град Ухан, почти никъде не се споменава, че точно там има лаборатория от свръх – секретно ниво на сигурност, построена именно да се бори с подобна зараза. Нито вицепремиерът на националната здравна комисия (NHC) Ли Бин, нито Гао Фу, директор на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията, не казаха нищо за това на брифинг в сряда в Пекин, макар че дълго говориха за неизвестния произход на и естеството на коронавируса: опасен, с мутиращ характер, вирус от клас В, пише hindustantimes.com.

Не е ясно дали властите в Китай са имали някаква причина да не го направят, макар че на самия брифинг да имаше много специфични въпроси от журналистите относно самото заболяване. Именно през януари 2018 г. Китай откри лабораторията за биобезопасност на Ухан с ниво (BSL-4) – Wuhan P4 в квартал Jiangxia в града.

Превенцията срещу китайския вирус

Лабораторията е построена точно с тази цел, за да проучи опасни патогени като разпространяващият се сега коронавирус, да проведе изследвания върху тях и да намери лек за тях – част от дългосрочното планиране след епидемията от SARS в Китай през 2002-03 г., която отне живота на над 700 души.

Секретна лаборатория изтървала китайския вирус в Ухан?

Лабораториите по света са класифицирани между 1-4 нива в зависимост от това колко опасни са микробите, които те изследват – BSL-4 лаборатория изследва най-опасните патогени и трябва да следва максималните нива на безопасност или „биосъдържание“.

В Азия има само шепа такива лаборатории; Индия има такава в Националния институт по вирусология в Пуне. Самите лаборатории изглеждат точно като декор от катастрофичните филми на Холивуд.

Според Световната здравна организация, служителите в лабораторите на Wuhan P4 „носят защитен комплект с положително налягане, за да ги направят напълно изолирани към околната среда с потенциално замърсяване, точно както астронавтът в космоса с необходимия въздух, снабден с контролируем и безопасна тръба от станцията за подаване на кислород. Преди да напуснат работното си място от персонала задължително минават и през процедура с химически душ”.

Пробив в сигурността?

Според публикация във френското издание challenges.fr Китай отново е в основата на здравна афера, чийто обхват заплашва да бъде глобален. Нареченият „2019-nCoV“, коронавирус се появи миналия месец в Ухан – град в центъра на страната, който беше поставен под карантина в четвъртък – и вече причини над 25 жертви в Китай, където стотици са заразени.

Същевременно заразата се разпространява и по света. Няколко души в Япония, Шотландия, Южна Корея и Съединените щати също са повалени. В следващите дни се очаква и изявление от Световната здравна организация (СЗО), която ще каже дали епидемията се е превърнала в международна, спешна ситуация в областта на общественото здраве.

Още:

Лошо! Опасният коронавирус от Китай вече е в ЕвропаОпасният нов коронавирус, който удари Китай, вероятно вече е стигнал и до Европа. Не е изключено да …Jan 22 2020skafeto.com

Четвърта жертва на новия вирус в Китай, предава се между хораСветовната здравна организация свиква утре извънредна среща заради появата на нов вирус в Китай, пре…Jan 21 2020skafeto.com

Китайска мистериозна вирусна пневмония тръгна по светаЯпония потвърди първи случай на зараза с новия китайски коронавирус, който уби един човек и предизви…Jan 16 2020skafeto.com


loading...