Байдън Иран

В интервю, излъчено от CBS, президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че пандемията от ковид в САЩ е приключила, предава Сега.

След като ковид ограниченията в страната бяха премахнати, а пътуванията се възстановиха до нивата отпреди пандемията, коментарите отразяват настоящото състояние на голяма част от американското общество.

„Пандемията приключи. Все още имаме проблем с Covid. Все още работим по него, но пандемията приключи“, каза Байдън в интервю за новинарската програма на CBS „60 минути“. „Ако забелязвате, никой не носи маски“, каза Байдън. “Всички изглеждат в доста добра форма. И затова мисля, че ситуацията се променя“, допълни президентът.

Изказването на Байдън обаче идва само няколко седмици, след като администрацията му поиска от Конгреса милиарди долари финансиране, за да поддържа програмите си за тестване и ваксиниране през потенциалната есенна грипна вълна.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус каза по време на брифинг миналата седмица, че краят на пандемията “се вижда“ и че светът никога не е бил в по-добра позиция да сложи край на Covid-19. “Миналата седмица броят на докладваните седмични смъртни случаи от Covid-19 беше най-ниският от март 2020 г.“, каза той. “Никога не сме били в по-добра позиция да сложим край на пандемията. Все още не сме там, но краят се вижда“, заяви шефът на СЗО.

Още от Свят


loading...