Помпео Азия иран китайски кораби европа Китай

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в четвъртък, че разполага с данни за стотици китайски кораби в близост до островите Галапагос, които деактивират системите за проследяване, предаде „Спутник“. Това написа Помпео в Twitter.

„Отново призоваваме Китайската народна република да бъде прозрачна и да прилага собствената си политика за нулева толерантност към незаконния риболов.“, написа той.

Еквадорското външно министерство заяви в началото на август, че Китай се е съгласил да спазва временен мораториум за риболов край бреговете на Галапагоските острови.

Китайските власти изразиха готовност плавателните съдове да подлежат на проверка от еквадорски служители.

Американските военни самолети ще могат да използват летище „Сан Кристобал“ на островите Галапагос, стана ясно през ноември миналата година.

Това не бе възприето положително от еквадорската опозиция.

Съгласно член 5 от конституцията на Еквадор, страната е „територия на мира“ и „не се допуска създаването на чуждестранни военни бази или чужди бази за военни цели“.

Вижте още:
Помпео към Европа: Или свободата на САЩ, или тиранията на КитайАмериканският държавен секретар Майк Помпео направи едно от най-критичните си изказвания за Китай и …Jun 20 2020skafeto.com

Помпео: Китай да спре кражбата на Covid-19 ваксиниДържавният секретар на САЩ Майк Помпео обвини Китай, че се опитва да открадне изследвания, свързани …May 15 2020skafeto.com


loading...