Тръмп Путин

Нов документален филм разказва как Доналд Тръмп „почервенял от яд“, когато са му казали, че след встъпването му в длъжност Владимир Путин се е обадил в Белия дом, но не е бил свързан с Тръмп, пише британският вестник The Idependent, цитиран от „Фокус“.

Тръмп e бил информиран за това телефонно обаждане от руския президент по време на и без това неловка среща с тогавашния британски премиер Тереза Мей, пристигнала във Вашингтон само няколко дни след встъпването му в длъжност през януари 2017 г. И Тръмп тогава изпуснал нервите си.

Документалният филм на BBC, който ще се излъчи в сряда, 10 февруари, разкрива, че Тръмп се ядосал, когато неговите помощници съобщили, че Путин се е обадил, но той не е бил свързан.

„В този момент Тръмп много се изчерви“, каза Фиона Маклауд Хил, тогава началник на кабинета. Ето как тя коментира момента, в който Тръмп е изпуснал нервите си, в документалния сериал, озаглавен „Тръмп покорява света“.

„Той беше развълнуван, бесен. Тогава каза: „Казвате, че Владимир Путин се е обадил в Белия дом и ме информирате за това едва сега, по време на тази вечеря?“, продължава госпожа Хил. „Беше изумен. “

Няколко минути по-рано Мей беше попитала новоизбрания президент на САЩ дали е разговарял с президента Путин. Този въпрос е бил свързан с факта, че по време на предизборната си кампания Тръмп не веднъж е споменавал Путин.

Тя „искаше да говори с него (Тръмп) за Путин“, казва Ким Дарок, който по това време е бил посланик на Обединеното кралство в САЩ. „Тя чу Тръмп да казва някои доста положителни неща за потенциалните му отношения с Путин по време на кампанията“, добави той.

„Искаше да му обясни какво представлява Путин от нейна гледна точка“, продължи Дарок.

Тогава Тръмп, който очевидно е бил ядосан от пропуснатото телефонно обаждане, казал на Мей, че просто не може да повярва, че не е отговорил на обаждането на руския лидер.

„Путин е единственият човек в света, който е способен да унищожи САЩ и аз не отговорих на обаждането му“, оплака се Тръмп пред британския премиер.

Тази документална поредица от три части е подготвена от режисьора на документални филми Норма Пърси, чиято работа е получила няколко награди. Сериалът проследява четирите години на Тръмп в Белия дом.

В епизода, който ще се излъчи в сряда, се говори за помощници на Мей, „изненадани“, когато американският президент хвана под ръка британския премиер преди среща по време на вечеря, както и молбата на Тръмп към тогавашния френски президент Франсоа Оланд да му помогне да назначи съветници. Той е отправил това искане в самото начало на президентския си мандат.

Виж още:Съветник на Тръмп: Той е по-щастлив извън социалните мрежиЕкспрезидентът на САЩ Доналд Тръмп се чувства по-щастлив извън социалните мрежи, предаде ТАС, като с…Feb 7 2021skafeto.com


loading...