Ислямска държава в Сахел Макрон коронавирус атака
Снимка: Sikarin Thanachaiary

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в понеделник, че страната е изправена пред „нова криза“, тъй като силно заразният вариант на коронавируса Делта продължава да се разпространява по континента.

Предвид тези обстоятелства, Макрон призова френските граждани да се ваксинират през лятото, добавяйки, че „вероятно ще трябва да помислим за задължителната ваксинация на всички френски граждани в някакъв момент“. За момента френският лидер обяви задължителни ваксинации за всички здравни работници.

„Ако не предприемем действия днес, броят на случаите ще продължи да се увеличава“, подчерта Макрон, преди да продължи да обявява нови мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 във Франция.

Според Макрон полицейският час ще бъде възстановен във френските територии на Мартиника и остров Реюнион, докато здравните карти ще бъдат необходими за влизане в различни заведения в континентална Франция от този август. Те включват барове, ресторанти, кафенета и търговски центрове, отбеляза президентът.

Френският лидер очерта и настоящия напредък в икономическото възстановяване от пандемията, като повиши прогнозата за растеж на БВП на страната от 5% на 6% за 2021 г.

Вижте още:
Ето кои симптоми са водещи при „Делта“ варианта на коронавирусаДелта вариантът на COVID-19, произлизащ от Индия, е с около 60% по-заразен от британския вариант, по…Jun 21 2021skafeto.com

Имунолог: „Делта” вариантът има 1000 пъти по-висок вирусен товар„Делта” вариантът на COVID-19 е много заразен. При него има 1000 пъти по-висок вирусен товар спрямо …Jul 10 2021skafeto.com

СЗО алармира: След „Делта“, идва „Ламбда“ вариантСлед силно заразния вариант „Делта“, който превзема с бързи темпове цяла Европа, коронавируса е успя…Jul 3 2021skafeto.com


loading...