печено агнешко

Продължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Вече ви предложихме рецептите за зелена салата, „подобрена“ зелена салата и агнешка супа с лапад (агнешки борш), супа от коприва, крем-супа от спанак и агнешки чревца на фурна. Днес идва ред на тежката артилерия – печено агнешко на фурна.

Ето и какви продукти ще са ви необходими: агнешко месо (бутче / плешка) – 1 брой, пресен лук – 1 връзка, джоджен – 5 стръка, червен пипер – 1 чаена лъжица, черен пипер – 1/2 чаена лъжица.

Тази рецепта за агнешко печено е много лесна за приготвяне и е с гаранция за вкусен резултат. Трябва обаче да предвидите малко повече време за приготвянето ѝ. Това в никакъв случай няма да ви коства повече усилия. Просто агънцето ще трябва да „полежи” малко по-дълго във фурната. Да започваме.Продължаваме с поредицата от рецепти за трапезата на Великден. Днес: Перфектното предястие – агнешки чревца на фурнаПродължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Вече ви предложихме рецепти…Mar 30 2018skafeto.com

Първата стъпка от рецептата за агнешко печено на фурна е подготовката на месото

Измивате добре агнешкото месо, след което го поръсвате със сол, която втривате много добре с ръце. Поръсвате с червен и черен пипер, който също се втрива добре в агнешкото.

Оставяте месото за около 15 минути, за да поеме подправките. Междувременно нарязвате лука и джоджена на дребно. Поставяте агнешкото в голяма тава, според размера на месото, наливате 1 чаена чаша топла вода, в която добавяте нарязаните лук и джоджен.

Поставяте тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути, за да хване агнешкото лека коричка, след което вадите тавата, покривате я плътно с алуминиево фолио и печете около 3 часа на 180 градуса.

Въпреки, че обикновено това е времето необходимо за изпичане на агнешкото, след около 2 часа прекарани във фурната може да погледнете, дали месото не е останало без вода, или пък дали не е вече готово. Преди сервиране може да махнете фолиото и да запечете за десетина минути, за да хване вашето печено агнешко апетитна коричка. Това е!

Добър апетит!Продължаваме с поредицата от рецепти за празничната трапеза на Великден. Днес: Агнешка супа с лапад (агнешки борш)През пролетните месеци, когато лападът е свеж и е в изобилие, а агнешкото месо е прясно и вкусно, аг…Mar 28 2018skafeto.com


loading...