Шевицата

Има различни начини, по които можем да дадем гласност и да популяризираме народното си творчество. Интересното в нашия фолклор е, че той често е съчетание между няколко отделни неща. Както народната ни музика може да бъде независима и пак да е въздействаща, така и народните ни танци са самостоятелни и често се изпълняват само под музикален съпровод, без текст.

Но когато съчетаем двете, се получава едно завършено изкуство, което притежава магическо излъчване и кара всеки човек, българин или чужденец, да впери поглед в изпълнителите. Един от начините да се постигне това е като се направи танцов спектакъл.

Танцовият спектакъл представлява именно съчетанието между народната ни музика, песни и танци. Затова е и зрелищно и привлича такъв голям интерес. А фолклорът ни е достатъчно богат, за да можем да направим не само един танцов спектакъл, а поредица от такива, с които хем да зарадваме почитателите на народното ни творчество, хем да привлечем и интереса на чужденците.Това се казва талант! Ето как българските деца поддържат фолклора ни жив (ВИДЕО)Народът ни е преживял изключително тежки години в исторически план. Един от периодите, които са се о…Sep 25 2017skafeto.com

Защото именно нестандартното ги впечатлява.

И това е нещо, от което държавата ни трябва да се възползва. Можем да покажем на света, че притежаваме не само уникално кисело мляко и розово масло, но имаме и традиции, които си заслужават да се видят. Защото традициите ни са древни и ние като народ сме съумяли да ги запазим и до ден-днешен. Нека се насладим на прекрасното изпълнение на „Шопски игри“ из танцов спектакъл „Шевицата“ във видеото.

Фолклорът ни е необятен! Вижте прекрасното изпълнение на тези деца (ВИДЕО)Фолклорът ни е едно от нещата, които всеки от нас трябва да оценява и уважава. Разбира се, вкусът на…Sep 10 2017skafeto.com


loading...