Алтънбашев Ториното

Бизнесменът Ивайло Борисов – Ториното, се е явил доброволно в СДВР преди ден, за да даде показания за случая с отвличането на програмиста Александър Алтънбашев.

Борисов е решил да разкаже какво знае пред разследващите веднага след като стана ясно, че последният SMS от телефона на Алтънбашев е именно до Ториното, съобщава Телеграф.

Пред разследващите полицаи Ториното е разкрил, че се познава с Алтънбашев от много години.

Оправдан

В последно време се интересувал от търговия с криптовалута и затова контактувал с програмиста, чийто бизнес е свързан с биткойните. Двамата обаче нямат общ бизнес.

Ториното официално се занимава с търговия с автомобили и със скрап, има автокъща и сервиз в Горубляне. Преди време бе сочен от МВР за дясна ръка на бившия командос Златомир Иванов – Баретата. Двамата заедно бяха част от подсъдимите по мегаделото „Фирмата“, както и по още едно дело, свързано с търговия с наркотици, но и по двете Ториното бе напълно оправдан.

Името му бе замесено през август 2017 г. в отвличането на сина на бизнесмена Тони Златков, Адриан. В крайна сметка обаче Борисов не бе уличен в извършването на това деяние.

Укрил

Самият Александър Алтънбашев е израснал в столичния квартал „Дружба“ и се познава с Ториното от дете. В последните години обаче Алтънбашев значително се бил замогнал покрай работата му в IT сектора. Говори се, че е един от криптомилионерите в България. Алтънбашев е забелязан за последно в понеделник сутринта, когато сестра му Теодора го е оставила пред магазин в Бизнес парка. След това са си писали по Вайбър.

След 12,21 телефонът му е бил изключен. В последното си съобщение до сестра си Алтънбашев твърди, че е в района на Бургас. Преди това обаче й казал, че ще пътува за Пловдив по работа. Това я озадачило и тя решила да подаде сигнал в полицията.

Говорителят на Софийската градска прокуратура потвърди за разпита на Ториното, както и че се работи по версията за отвличане. „Проверява се и версията, че се е укрил по някаква причина, но основната линия на разследването е отвличане“, посочи Петрова.

Още от Криминално


loading...