амфетамин

Шофьорът, който катастрофира пред пловдивската „Пътна полиция“ вчера, е седнал зад волана след употреба на амфетамин. Той е с отнета книжка и в изпитателен срок по условна присъда. Това заяви на брифинг заместник-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, предава Дир.бг.

Вчера около 15 часа 49-годишният мъж пристигнал в КАТ-Пловдив, за да регистрира лекия си автомобил „Тойота Приус“. По думите на прокурор Илиев, той се държал неадекватно, затова служителката подала сигнал до колегите си.

„След като регистрацията е завършена, той излиза от сградата и незабавно е спрян от патрул, за да бъде извършена проверка, тъй като го виждат, че се качва в колата. В хода й се установява, че мъжът няма шофьорска книжка. В този момент той се качва в тойотата и тръгва да бяга. Изключително агресивно шофиране – влязъл е пак в двора на КАТ, където е имало много хора и автомобили. Полицаите незабавно са затворили изхода на паркинга със служебния автомобил. При което той се е ударил в бетонните кашпа. През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота, че вече не иска да живее – което е абсолютно неадекватно поведение“, добави Атанас Илиев.

Тъй като водачът се е заключил в автомобила, един от униформените е счупил с камък прозореца на шофьорската врата на колата, за да го изведе от колата и задържи. Направен му е полеви тест за наркотици, чийто резултат е положителен за амфетамин. Взета е кръвна проба, както и проба от урина за химичен анализ.

„Изключително фрапантен случай, като му е повдигнато обвинение и ще остане в ареста за 72 часа. Ще му бъдат повдигнати 3 обвинения, а се работи и по повдигане евентуално на четвърто. Има опасност да извърши други престъпления. Искам да изкажа голяма благодарност към колегите от полицията, тъй като с техните квалифицирани действия са успели да предотвратят по-големи бели. За щастие не се е стигнало до жертви“, каза още зам.-районният прокурор.

Илиев допълни, че мъжът през 2019 г. е задържан да шофира след употреба на алкохол и без свидетелство за правоуправление. Осъден е и в момента е в изпитателен срок, а тойотата му е била дерегистрирана по служебен път. Именно това е било и причината той да отиде в КАТ-Пловдив – да поднови регистрацията на колата.
От Пътна полиция в Пловдив уточниха, че за периода от 2001 до 2022 г. 49-годишният мъж има 63 акта и 47 фиша за извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Колата му е била дерегистрирана през януари т.г., след като е спрян за проверка в София и тестът за алкохол отново е бил положителен, но концентрацията е била под 1,2 промила, което е границата над която водачите носят наказателна отговорност.

„Предвиденото в закона наказание за настоящото му провинение е глоба, отнемане на свидетелството за правоуправление и лишаване от свобода до 3 години. Тъй като е в изпитателен срок, 6-месечната му условна присъда ще стане ефективна“, добави прокурор Атанас Илиев.

Виж още:Дрогиран шофьор с 5 акта и 12 глоби уби жена на централен булевард в СливенЖена на 69 години е починала, след като е била ударена от автомобил, докато е пресичала централния б…Jul 28 2022skafeto.com

Арестуваха сина на Кеворк Кеворкян, шофирал пиян и дрогиран48-годишен мъж е бил задържан за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, след като два пъти е…Jul 22 2022skafeto.com


loading...