Андреа от Галиче

Делото за жестокото убийство на 18-годишната Андреа от Галиче навлиза в същинската си фаза, но преди минути стана ясно, че делото е отложено. Все още не са ясни причините за решението на съда.

Припомняме, че зверството беше извършено на 11 януари от непълнолетния тогава Аксел Олеков. Посред нощ той се вмъкнал в бащината къща на жертвата, пребил я, изнасилил я и я убил, а след това си тръгнал с парите, които намерил. Сега е подсъдим по 4 текста на Наказателния кодекс.

Според експертизата въпреки, че е бил непълнолетен, Аксел е съзнавал деянията си и е могъл да ръководи постъпките си. Още на разпоредителното заседание обаче стана ясно, че по текстовете, по които е подведен убиецът може да бъде осъден или на 12 или на 18 години затвор.

„Ход на делото беше даден преди убиецът на детето ми да навърши пълнолетие. Можеше да се изчака, за да има справедливост. Адвокат Марковски поиска най-тежкото наказание. Казали му, че няма доказателства”, сподели в сутрешния блок на Нова телевизия бащата на убитата Андреа – Асен Симеонов.

И заяви, че няма сила да влезе в съдебната зала.

„Не се чувствам добре. Няма да издържа да се срещна очи в очи с човека, убил детето ми. Всичко ми напомня за детето, не мога да живея в тази къща. В момента живея при сестра ми. Животът на приятеля на Андреа също е съсипан. Той ми сподели, че мечтае да умре, за да отиде при Анди. Брат ѝ още пие хапчета, за да се съвземе”, каза още бащата на убитото момиче.

Виж още:Ужасяващи подробности за убийството на 18-годишната Андреа в ГаличеОкръжният съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“ за 17-г…Jan 15 2020skafeto.com

Убиецът на Андреа – преби я, изнасили я, сряза ѝ гърлото, а вече беше с 2 присъди! Чакат го… 12 годиниВрачанският окръжен съд проведе разпоредително заседание за убийството на 18-годишната Андреа Румено…Aug 19 2020skafeto.com

Бащата на убитата Андреа: Ние държава нямаме!В Галиче се проведе протест с искане за изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството на…Jan 14 2020skafeto.com

loading...