Мария Банева иска свобода за подсъдимия си син Николай Банев. Тя изпрати писмо до медиите, с което се обръща към българските граждани, пише Haskovo.info.

В него Банева казва, че в условията на пандемия от коронавирус в Иран са освободени 10 000 затворници, а в съседна Турция усилено се обсъждало на най-високо ниво една предстояща широка амнистия. Отделно според нея в българските арести и затвори имало случаи на зараза.

„Представяте ли си там, в тесните места и суперлоши условия на живот какво би се случило? Дали тези граждани нямат човешки права въпреки обвиненията, които за стотици хора не са доказани?“, пита Банева.

Тя припомня, че делата срещу нейното семейство вървят бавно и може да продължат с години, без никакви доказателства за вината им.

„Моите трима малолетни внуци си дойдоха от потърпевша Франция и не се знае кога ще продължат образованието си. За тях празният дом без грижовния баща и лекуваща се майка, с толкова натрупани негативи за нас, не е същински дом“, пише Банева.

Тя настоява в Народното събрание да се внесе предложение за промяна на мерките на много подсъдими.

Мария Банева твърди, че вече 17 месеца семейството й е подложено на дискриминация. „Хора, бдете“ – за да побеждава човешката истина и справедливостта“, завършва Мария Банева.

Семейство Баневи получиха редица обвинения от прокуратурата през 2018 г. Най-тежкото е за пране на пари в размер на над 1 милиард лева. В ареста остава Николай Банев.

Виж още:Николай Банев: Империята Баневи се завръща!Интервюта в съдебна зала са давани нееднократно и досега не е било проблем това да се случи. От друг…Feb 22 2020skafeto.com

Банев сменил 3 затворнически килии за 6 месецаАрестуваният по дело за укриване на данъци и пране на пари бизнесмен Николай Банев е сменил 3 затвор…Jan 27 2020skafeto.com

Евгения Банева пише до мъжа си от килията: Meine Liebe, Митака ми носи сурови орехиЕвгения Банева написала писмо до съпруга си Николай, в което го информира как е преминало заседаниет…Jun 5 2019skafeto.com

Нож в гърба на Евгения Банева, партията й: Тези хора са измамнициНов тежък удар се стовари върху арестантката Евгения Банева. Днес мечтата й за кариера в Европейския…May 22 2019skafeto.com

loading...