бмв стара загора

Апелативната прокуратура в Пловдив взе на специален надзор досъдебното производство, по което като обвиняем е привлечен 18-годишният ученик, прегазил с лекия си автомобил БМВ три млади жени в Стара Загора, съобщи Дир.бг.

Надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването. Изготвено е предложение от апелативния прокурор на Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от Върховната касационна прокуратура.

18-годишният Н. М., който е син на известен местен строителен предприемач, е привлечен като обвиняем за това, че на 1 октомври около 23.20 ч., е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато лекия си автомобил и по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице, а именно – на 23-годишната Д.М. – многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак и на 23-годишната П.П., – средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.
Днес от Районната прокуратура в Стара Загора внесоха искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо обвиняемия, който в момента е с прокурорска мярка 72-часов арест.

И в момента продължава активната работа по случая, като са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания.

Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването. Обвиняемият е правоспособен водач, считано от 26.05.2021 г. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.

Виж още:40 минути чакали линейките след автомелето в Стара Загора40 минути се е забавила спешната помощ в Стара Загора. Това твърди мъж, притекъл се първи на помощ н…Oct 3 2021skafeto.com

Нова катастрофа със загинал, ранени и шофьор беглец в Стара ЗагораНова катастрофа в Стара Загора! Моторист загина, а спътничката му е тежко ранена, след като са били …Oct 4 2021skafeto.com

16-годишна е с опасност за живота след зверската катастрофа с моторист в Стара Загора (ВИДЕО)16-годишно момиче, чакало на светофар, е пешеходката, пострадала при снощното ПТП в Стара Загора, пр…Oct 4 2021skafeto.com


loading...