боян вачев задържан

Боян Вачев, който блъсна сръбската атлетка Оливера Йевтич малко след старта на Софийския маратон в неделя, е задържан в столичното Първо РПУ, предава Дир.бг.

По-рано днес Вачев, чиято самоличност бе известна още от понеделник, пусна открито писмо до медиите, обяснявайки, че деянието му не е било умишлено.

Той опита да се оправдае с условията и организацията на състезанието. Кадрите и фотосите на избутването обаче показват, че по-скоро агресорът съвсем целенасочено избутва сръбкинята. Тя не успя да завърши маратона след травмите от падането.

„Мъжът, който блъсна в неделя състезател по време на маратона в София, е призован да даде показания за инцидента. Той се е явил доброволно в Първо районно управление на МВР“, обясниха от СДВР.

Случаят имаше сериозен отзвук и в медиите, и в социалните мрежи, и то не само у нас. Йевтич е популярна състезателка, която има зад гърба си пет олимпийски участия и неведнъж е бягала на маратони в България.

На Вачев вероятно ще бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство

„Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие!“. Това коментира класната сръбска атлетка Оливера Йевтич пред изданието в родината си „Ало“ по повод инцидента в маратона на София в неделя.

„Ако бях ударила директно главата си на паветата, това със сигурност щеше да сложи край на живота ми! Извадих късмет, че до мен имаше мъж и си паднах на бедрото“, коментира Йевтич.

„В онзи момент започнах да крещя „Главата ме боли, главата ме боли!“. Мислех, че това са последните ми думи. Медицинският екип бързо стигна до мен и ми оказа първа помощ“, разказа сръбкинята.

43-годишната Йевтич е убедена, че Вачев я е атакувал умишлено. „Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 килограма. Искам да знам причината да ме атакува толкова грубо. Той сякаш се стремеше да ме нарани“, добави тя.

„В крайна сметка важното е, че нямам счупвания, но главата ми все още ме боли“, каза още Йевтич.

„Питам се дали съм сторила нещо нередно в живота си. Не знам дали има някакъв интерес към мен, но съм сигурна, че се е упражнявал как точно да ме атакува“, добави сръбкинята.

„Голям пропуск на организаторите. Той е завършил състезанието. Не ми е ясно как никой не го е задържал при финиширането му. Вярвам, че българската полиция ще разреши случая. Християнско е да се прощава, бих приела извинението му, но искам да знам истинската причина за грубото му действие“, каза още Йевтич.

Виж още:Нахалният мискинин, който изложи България, обвини организаторите на маратона за простотията сиПредизвикалият скандал по време на Софийския маратон Боян Вачев излезе от анонимност и изпрати до ме…Oct 13 2020skafeto.com

Откриха мизерника, сътворил грозния инцидент на Софийския маратон вчераЗа по-малко от денонощие, разбира се с огромна доза съдействие от социалните мрежи, бе открит човекъ…Oct 12 2020skafeto.com

loading...