Васил Илиев убит от българин и сърбин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

През 2020 г. Станислав Цанов създава YouTube каналът „Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“. Там той публикува журналистически материали и разследвания с таблоиден характер.

Последното разследване разкрива легендарното убийство на едно от най-емблематичните лица на ъндърграунда в България – Васил Илиев. Станислав Цанов влиза в разговор с двама бивши банкови обирджии. Единият е Стефан Чолаков (най-младият банков обирджия в България), който си служи единствено и само с хитрост и може да разбие и най-солидната банкова система. Другият събеседник е именно човекът със скандалните разкрития около смъртта на създателя и първия бос на групировката ВИС-2, отново банков обирджия, по-късно защитен свидетел – Николай Генов – Тавата.

Разследванията на прокуратурата за убийствата на двамата братя Илиеви завършват еднакво – неизвестен извършител.

Васил Илиев е убит на 25 април 1995 г. в колата си на път за ресторант „Мираж“. Убийството остава неразкрито, а разследването му е прекратено поради изтекла давност. По нареждане на фамилия Илиеви гробът на Васил Илиев се охранява денонощно поради опасност от иманяри.

По данни на Тавата в убийството извършителите са двама – един българин и един сърбин. Твърди, че е бил изпратен да ги вземе от вила над хижа Монтана в Драгалевци. Трябвало да ги скрие и ги прибрал в дома си. Мисията на двамата наемни убийци била да проследят, създадат план и отстранят Васил Илиев. Имената, които се разкриват в материала са на българин на име Пинайчев (международен килър) и сърбин – Божко Пантич.

На въпрос от Цанов към Тавата за това как прави връзката, че те са убили боса на ВИС-2, той отговаря – „Те сами си ми казаха!“.

 


loading...