Васил Михайлов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Задържаният в Перник Васил Михайлов, който е син на бившия зам.-окръжния прокурор на града Бисер Михайлов, излиза от ареста. Софийският градски съд промени мярката му за неотклонение в по-леката – домашен арест, съобщи БТА. Михайлов е обвинен нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и закана за убийство.

Името му нашумя през юни, когата граждани на Перник се вдигнаха на протест заради безчинставата на 18-годишния Михайлов, който беше арестуван след жесток побой над местната футболна легенда и настоящ треньор Румен Андонов. Първоначално младежът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 9 април около 04.00 ч. в близост до детска площадка в Перник той нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го намушкал с нож в лявото око. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ, съобщават от държавното обвинение. Днес Михайлов е обвинен и за това, че на 11 април около 14,00 часа в близост до заведение в Перник е нанесъл множество удари с юмруци в областта на главата на Р.Н., вследствие на което му причинил телесна повреда. Според прокутратурата деянието също е извършено по хулигански подбуди.

Самият Васил Михайлов отрича да е нападал някого. „Уж съм го ударил няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напрягам заради някакъв си дъртак. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може и да се е спънал“, защити се той. Въпреки всичките обвинения срещу него, 18-годишното момче все още няма присъда. Неговият баща Бисер Михайлов към момента отказва коментар. Той от своя страна беше арестуван през 2010 г. за изнудване и лихварство. По-късно обаче вината му не беше доказана и днес той е зам.-окръжен прокурор на Перник. След скандала с неговия син Бисер Михайлов подаде оставка като зам.-окръжен прокурор на Перник.

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков пък допусна, че над младия Васил Михайлов може да е имало чадър. „Една от причините е, че неговият баща е прокурор. Най-вероятно неговите колеги прокурори не са искали да изпадат в конфликт с него и това момче явно е агресивно е било защитавано по някакъв начин. Прокуратурата не се е постарала да започне бързи действия по разследването. Имало е дела, които са образувани за побоища и за причиняване на телесни повреди за съвсем невинни граждани, демонстративно със заснемане на това геройство, заснемано по улиците на Перник“, заяви Рашков.

Още от Криминално