Столипиново

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за причиняване на телесни повреди и закани на жена си, които са извършени в условията на домашно насилие, съобщават от пресцентъра на институцията.

Ето и какви са обвиненията срещу М.М., според изпратената до медиите официална информация:

„На 06.01.2020 г. в гр. Велико Търново, причинил чрез удар с ръка и удар с глава средна телесна повреда на Ф., като телесната повреда е причинена в условията на домашно насилие и представлява опасен рецидив.

На 20.01.2020 г. в гр. Велико Търново, причинил чрез удари с ръце и крака, удари с брадва и рязане с трион лека телесна повреда на Ф., изразяваща се в охлузна рана, отоци и кръвонасядания по тялото и лицето, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

В същия период в началото на т. г. на два пъти в условията на продължавано престъпление се заканил, че ще ѝ отреже езика, ще я обезобрази и с убийство на Ф., които заканвания са извършени в условията на домашно насилие и биха могли да възбудят основателен страх за осъществяването им.

М.М. е осъждан единадесет пъти. От 16 години живеел с пострадалата на семейни начала. Често употребявал алкохол и проявявал ревност и това ставало повод за скандали, който прераствали в побой над жената, като това се случвало пред децата им. Биел пострадалата и отправял към нея заплахи – както за нанасяне на телесна повреда, така и за убийство.

Това станало причина жената да помоли в Отдела за закрила на детето да й бъде оказана помощ, като бъде настанена с децата си в приют.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото пред съда“.

Още от Криминално

loading...