Виктор Спига

Задържаният за убийство Виктор Мануел Спига ще бъде предаден на българските власти от Италия на 15 юни, съобщи БНТ. Костариканецът с италиански паспорт е основният заподозрян за смъртта на Алена Щерк.

Знае се, че той е напуснал страната в деня на изчезването на IT специалистката. Двамата са имали общ бизнес преди да се разделят. Основна версия на разследването е престъплението да е извършено от ревност.

Преди дни Апелативният съд в италианския град Анкона реши задържаният за убийството на Алена Щерк да бъде екстрадиран и съден в България. При ареста му в Италия той е оказал съпротива.

След издирване Щерк беше открита мъртва в незаконно сметище до Радомир. Според прокуратурата тя е била убита по особено жесток начин.

Упълномощеният български адвокат на Спига твърди, че той не се е укривал от властите в Италия и очаква връщането му в срок от 10 дни.

„Съдът разпореди да се върне в България лекият автомобил, с който той е пристигнал в Италия. Защото той е собственост на трето лице, взет е под наем от летище София и третото лице няма причина да търпи вреди“, каза адвокатът Любен Казанлиев.

Преди да бъде убита Алена Щерк на три пъти е викала полицията в рамките на три месеца. Първите два сигнала са били свързани с домашно насилие. Полицейски патрул се е отзовавал на място и е отправял предупреждение към Спига. 47-годишната жена е била поканена да подаде жалба в районното управление, но не го е направила.

Сигналите са подавани още през февруари, а последният е от април. Тогава Щерк е заявила, че бившият ѝ приятел не е върнал в определения срок личния ѝ автомобил, който тя доброволно му е дала да ползва. По случая е образувана преписка и материалите са изпратени в прокуратурата.

Алена Щерк беше открита мъртва край Радомир, а по тялото и главата бяха намерени следи от удари. В италианския град Асколи Пичено бе задържан бившият ѝ приятел Виктор Спига.

Първоначално разследването започна за отвличане, след като близки на Алена Щерк подали сигнали, че тя е изчезнала. Сега разследващите работят по две основни версии за убийството на Щерк – бизнес интереси и ревност.

Предполага се, че Щерк е убита в гаража или автомобила ѝ, защото в дома ѝ няма следи. Разследващите твърдят, че именно Спига е карал автомобила на жената в нощта след убийството. Tо е станало вероятно на 27 срещу 28 май, тъй като предната вечер Щерк е била на събиране с приятели.

Установено е, че Спига е напуснал България с кола под наем. Минал е през Гърция и след това с ферибот е стигнал до Италия. За да бъде върнат в България, за Виктор Спига бе изпратена европейска заповед за арест, като в нея бе упоменато, че той е обвинен за престъплението.

Виж още:Убитата Алена е подавала три пъти сигнали в полицията срещу изверга СпигаТри пъти убитата Алена Щерк е подавала сигнали в полицията за насилие от страна на бившия ѝ приятел …May 31 2022skafeto.com

ДНК-то в колата на Алена Щерк заковава изверга СпигаДНК-то в колата на Алена Щерк съвпада с това от лични вещи на Виктор Спига, обяви заместник градския…May 31 2022skafeto.com

Алена Щерк е пребита от ревност! Спига я ликвидирал с множество удари по главатаДоказателствата сочат, че извършител на убийството на 47-годишната Алена Щерк е бившият й приятел Ви…May 30 2022skafeto.com


loading...