Гарабед

  • Обвинените за жестокото убийство на русенската аптекарка Еранухи Пехливанян Гарабед и Михаил остават за постоянно в ареста, реши Русенският окръжен съдът.
    Единият от двамата мъже се оправда, че е бил заплашван от партньора си и затова е участвал.

„Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми“, каза пред съда Гарабед. Той се разкая за престъплението.

„Много съжалявам! Аз му казах да не я убиваме. Познавам тази жена, както и мъжа й. Но той ме заплаши с пистолет, каза, че ще убие мен и после ще се върне да убие и сина ми, и семейството ми“, заяви Гарабед, цитиран от Нова телевизия.

Мъжете са заподозрени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян – собственичка на аптеки в крайдунавския град. По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от сочените за извършители. Двамата мъже са я следили повече от месец, а жената е носела в себе си големи суми пари.

Пехливанян, която е съпруга на общински съветник от ГЕРБ в Русе, е излязла от една от аптеките си с 20 хил. лева у себе си надвечер на 11 януари. Била е сама, тръгнала към автомобила си, паркиран до сградата на НАП. Там е била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, подобна на полицейска. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. По-късно жертвата била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, където имало още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях.

Отвели я в покрайнините на град Русе, където е била удушена. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.

Виж още:Убийството в Русе: Еранухи първо е била удушена, единият килър бил с полицейска униформаСнощи, при извършени огледи, бяха намерени части от тялото на убитата жена в Русе. Еранухи Пехливаня…Jan 19 2022skafeto.com


loading...