гонка с полицията

Шофьор беше задържан след зрелищна гонка с полицията в София посред бял ден, предава БНТ. Мъжът не е спрял за проверка.

Гонката е започнала от булевард „Рожен“. Мъжът, който е на 33 години, е минал на червено на три светофара.

Като по чудо няма жертви и ранени, разказаха свидетели. Полицията е успяла да спре колата на бул. „Ломско шосе“.

При опит да бъде задържан шофьорът е направил опит да се размени с младо момиче, което също е било в колата.

Свидетели разказаха, че мъжът е бил във видимо неадекватно състояние.

Втора полицейска кола е препречила пътя на лекия автомобил, а вследствие на удара са пострадали двама полицаи, на които веднага е оказана спешна помощ и са транспортирани към МВР болница.

33-годишният мъж, който удари патрулка след гонка в София, е криминално проявен, съобщи по-късно директорът на столичното Второ районно управление Стефан Дойчев, цитиран от БТВ. Преди задържането той се е сменил със спътницата си, която е седнала на шофьорското място. Тя също е криминално проявена. И двамата са имали неадекватно поведение.

Гонката е започнала, след като патрулна кола вижда как колата на 33-годишния мъж минава на червено на кръстовище в кв. „Надежда“ 2 и почти е ударил двама пешеходци. Той не се подчинява на стоп палката и започва преследване.

Преследваната кола влязла в ул. „Чудомир“ в насрещното и ударила два други автомобила. При опит да се изтегли назад и да избяга водачът е ударил и патрулна кола.

След това мъжът и спътницата му се заключили в колата и отказвали да излязат. Дрегерът е показал отрицателен резултат за алкохол, но водачът е отказал тест за наркотици.

Криминалните му прояви са свързани с наркотици, грабеж и неподчинение на органите на реда, уточни Дойчев.

Още от Криминално


loading...