подкуп на полицаи

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Опит за грабеж бе извършен в клон на банка във Варна около 17.30 ч. вчера. Това стана само часове след като въоръжен мъж стреля при обир в клон на кредитна институция и в Дупница. И двамата извършители са задържани, предава Сега.

В морската столица, нападателят влязъл в клона на банката и заплашил намиращата се вътре служителка. Тя успяла да затвори касата и да подаде сигнал, при което извършителят избягал. Два часа по-късно той бил задържан. Мъжът е от Балчик и е без криминални регистрации. Задържан е за 24 часа и е образувано е досъдебно производство.

Полицията в Дупница пък задържа 40-годишен мъж за грабежа на банков клон в града. Той е предполагаемият извършител на тежкото криминално престъпление.

Според Нова телевизия мъжът е бивш служител на МВР.

Малко след 14.00 ч. нападател с пистолет и бейзболна бухалка нахлу в офис на банка в града. Маскираният е успял да влезе в трезора, където е бил заключен от служителка на банковия клон. За да излезе от помещението, мъжът стрелял по тавана и по ключалката на вратата. Той бил ранен от рикоширал куршум в ръката. Преди да избяга от банката, той ритнал и ударил жена, чакаща на опашка пред банката и я е ранил. Мъжът е откраднал около 10 000 долара.

Ретроспекция

Малко преди Нова година неизвестни и до момента бандити обраха хипермаркет в Сандански и изчезнаха с над 100 000 лв от оборота на магазина. Седмици по-рано пак неизвестни нападатели взеха над 1 млн.лв от инкасо автомобил на охранителна фирма след нападение в Перник.

През февруари 2021 г. двама мъже извършиха грабеж на над 120 хиляди лева в Софи, облечени като полицаи. Те спряха автомобил, в който е бил мъж, изтеглил от банка малко над 120 хиляди лева. Докато единият мним служител на МВР е проверявал документите на мъжа, другият е счупил предното стъкло и е взел чанта, в която са били парите. След това двамата избягали. Две седмици по-късно въоръжени ограбиха оборота на магазин в центъра на София.

Виж още:Въоръжен бандит ограби със стрелба банка в ДупницаВъоръжен грабеж е извършен в банков клон в Дупница. Мъж с пистолет и бейзболна бухалка е влязъл в оф…Jun 17 2021skafeto.com