Грандиозна измама във Варна

Грандиозна измама във Варна! 38-годишна банкова служителка е била задържана вчера в морската столица заради присвояване на 1 млн. лева от сметки на клиенти. Парите са превеждани в сметка.

Сигнал за престъплението са подали от самата банка. Това съобщи на извънреден брифинг днес окръжният прокурор Красимир Конов.

„Служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно. Инициалите й са Н.Г.Й“, добави директорът на ОД на МВР комисар Даниел Пашов.

Според прокурор Конов престъплението представлява особено тежък случай. Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години. От банката са оказали пълно съдействие. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. В хода на разследването са извършени много процесуално-следствени действия, разпити, претърсвания и изземвания. Разследването е в начален етап. Предстои уточняване на много обстоятелства.

Служителката в българска банка е задържана за 72 часа. За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода, конфискация на имуществото и лишаване от права. Според прокурор Конов различни доказателства, както и около 30 000 лева са били иззети досега и от трето лице.

„Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления“, уточни още комисар Даниел Пашов.

Още от Криминално


loading...