Трето жестоко убийство

Криминалисти от Главна дирекция „Национална полиция“ и СДВР разкриха двойно убийство, извършено на 10 октомври в столичния кв. „Банишора“, което извършителят се е опитал да прикрие, като е запалил жилището, в което са били телата, съобщи БНР.

Тогава от оперативния център на столичната пожарна съобщиха, че около 23.56 ч. на 10 октомври е получен сигнал, че гори апартамент на седмия етаж в бл. 53 на ул. „Опълченска“. На мястото на произшествието са били изпратени четири екипа огнеборци. След потушаването на пламъците в жилището са открити силно обгорелите тела на жена на около 80 години и мъж на около 60 г. От пожарната уточниха, че огънят е обхванал площ от 60 кв. м., като е унищожено домашно имущество.

При разследването и аутопсията на жертвите обаче е установено, че двамата са убити – имат тежки черепно-мозъчни травми, а пожарът е предизвикан умишлено. По неофициална информация жената и мъжът са майка и син, като той е страдал от психично заболяване.

Тази сутрин предполагаемият извършител е арестуван след няколкодневно издирване. Изяснява се мотивът на действията му. Работи се и по версията грабеж.

Още от Криминално


loading...