Денис-Мустафа

Убиецът Денис-Мустафа Кемал Ал Газзи, който наръга в гръкляна бившия боксьор Илиян Илиев в столичния ж.к. „Люлин“, е бил малтретиран като дете. Останалите малчугани му се подигравали, че е от смесен брак, а баща му е арабин. Това споделиха съседи на Камел Газзи след зверството. Според хората от блока младият мъж станал агресивен, защото най-вероятно употребявал дрога. Абсолютно на противоположното мнение са колегите на Денис от УНСС, които го познават като отличник, пише Телеграф.

Бившият боксьор Илиян Илиев бил много щастлив на фаталния 9 януари. Тогава един от най-близките му приятели станал татко. Така цялата компания започнала голямо тържество, за да полее бебенцето. Малко преди полунощ младите хора излезли на площадката пред блок 225 и започнали да гърмят заря в чест на новороденото. Това буквално вбесило 24-годишния Денис-Мустафа. Той слязъл и започнал див скандал с празнуващите. Изведнъж агресията му се изострила до краен предел. Той извадил нож и наръгал във врата Илиян. През това време млада жена, която до момента не е установена, напръскала друг от компанията със спрей. Докато всички се опомнят, от Газзи нямало и следа. Илиян издъхнал в линейката на път към болницата. Станало ясно, че ударът с острието попаднал в трахеята му и е загубил много кръв.

Въпреки че цялата столична полиция беше вдигната на крак, студентът не беше открит. Той се предаде сам след 24 часа. През това време цял „Люлин“ се вдигна на протест и поиска най-строгото наказание за убиеца. В памет на убития Илиян пък приятелите му пуснаха заря, която огря небето над квартала.

Съседи на Денис споделиха, че той живее с баба си и дядо си. Възрастната жена успя да коментира, че не знае той да е използвал наркотици. За сметка на това обясни, че е студент по икономика, взел си е няколко изпити с шестици и няма представа какво е извършил.

Целият Фейбук гръмна, след като се разкри самоличността на убиеца. Социалната мрежа завря от всякакви видеоклипове с изцепки на Денис-Мустафа. Всички говорят само за едно – агресия. По неофициална информация той винаги ходел въоръжен с нож. Носел го още от малък, за да се отбранява от други момчета, които го нападали, споделиха негови познати. Развил обаче злоба и завист и постоянно се перчел, че не се интересува от мнението на другите. Нападал възрастни хора, както се вижда от клип във Фейсбук. В едно от видеата младежът псува и заплашва друг мъж с думите: „Брат, що ме караш да си извадя сега мачетето от джоба и да те наръгам, а?“ А след това го удря. След това пък се затичва към възрастен човек и след като го псува, го блъска жестоко на земята. За тези зулуми няма официални жалби срещу Денис.

Справка обаче показала, че той е бил спипван за наркотици. Смята се, че не е бил наркодилър, а просто ги е употребявал.

Под една от снимките, на които Денис позира с куфар, е написал ругатня и е обявил, че заминава за Нидерландия. Има снимки с момичета, но те са от ученическите му години. Не е ясно дали към момента на убийството е имал приятелка и дали това не е същото момиче, напръскало със спрей Илиян. Това ще стане ясно от разпитите на десетките свидетели на злощастното игрище пред бл. 225. В социалните мрежи обаче люлинчани искат мъст и вендета. Оттам валят всеки ден заплахи, че кварталът ще се стори тесен на Денис-Мустафа.

Виж още:Вижте убиеца от Люлин в изблици на опасна агресия (ВИДЕО 18+)Обвиненият в убийството на младия мъж от столичния ж.к. „Люлин“ е проявявал изблици на опасна агреси…Jan 12 2022skafeto.com

Убиецът от Люлин залитал по хладните оръжияОбвиненият за убийството на 36-годишния Илиян Илиев в столичния ж.к. „Люлин“ Денис Мустафа Камел Ал …Jan 14 2022skafeto.com


loading...