детско насилие

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Нови кадри на детско насилие скандализираха социалните мрежи. Само в рамките на 24 часа бяха разпространени две видеа с нападения между младежи в София. Агенцията за закрила на детето се самосезира, а СДВР образува досъдебно производство, съобщи Bulgaria ON AIR.

НОВОТО ВИДЕО е разпространено в социалните мрежи часове след кадрите с побой над ученик в столичния квартал „Лагера“. Предполага се, че този път действието се развива в квартал „Надежда“, а нападателите търсят възмездие за пребитото 13-годишно момче.

Съседите на пребитото 13-годишно момче се събраха в негова подкрепа и разказаха, че биячите му са се върнали обратно за нова саморазправа. „Те са дошли отново преди няколко дни, били са въоръжени. Имали са ножове, боксове. Говорим за 15-16-годишни младежи, за група от около 20-30 души от други квартали“, обясни Йоана Лазару.

Появяват се отново по тъмно, но жителите на квартала успяват да предотвратят поредното сбиване и викат полиция.

След побоя 13-годишното момче е с наранявания по лицето. Не се знае повече за състоянието му, защото родителите му отказват да говорят. Съседите им обаче казват, че нападнатото момче не е конфликтно. А от думите им става ясно, че детето не иска да напусне дома си.

След кадрите с брутално насилие над 13-годишно дете, СДВР продължава издирването на нападателите. Вчера двама от тях бяха задържани.

Жена от квартала разказа, че момчетата са дошли въоръжени с ножове и боксове преди два дни. Били са около 20-30 деца на 15-16 години и от други квартали. „Нашите квартални деца са се свързали с батковците, за да търсят протекция. По-големите момчета се свързаха с нас, за да може по-цивилизовано да се излезе от ситуацията. Идеята ни беше да кажем на тези хора повече да не идват тук, неведнъж им е правена забележка. Идват момчета от „Надежда“, „Дружба“ и други квартали при момиченцата тук. 14-15-годишни деца са готови да се колят и бесят“, разказаха живущите в „Лагера“.

Мъж от квартала подчерта, че проблемът е системен и масово децата са такива, защото „имаме много секс, наркотици и насилие“. Според него тези деца са продукт на средата, в която всички живеем.

Битото дете е добре, съобщи друг мъж от кв. „Лагера“. То обаче не искало да излиза от вкъщи, а другите деца търсят помощ от по-големите от тях.

„Децата стават изключително злобни. Кадрите са брутални. Това ни натъжава като хора и дано повече да не ставаме свидетели на такива гледки“, сподели още той.

Прокуратурата и ДАЗД поемат случая с побоя

Материалите по случая с побоя над момче в София от негови връстници, заснет на видео и разпространен в социални мрежи, са предадени на прокуратурата, съобщи пресцентърът на столичната полиция. Тя продължава работа по установяване на самоличността на извършителите и издирването им, както и за установяване на мотивите за нападението над момчето. По случая вече са разпитани пострадалият ученик и майка му. В Столичната дирекция на вътрешните работи се води досъдебно производство по случая.

Малко по-рано Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) разпространи позиция, в която заяви, че остро осъжда и се противопоставя на всякакъв вид насилие над деца. Агенцията напомня двата инцидента от последните дни, другият от които – с фатален край за 6-годишно дете. То почина в болница след побой от дядо си.

Всеки гражданин може да сигнализира анонимно и безплатно до ДАЗД на националната телефона линия за деца 116 111, ако знае за насилие над дете или че дете се намира в беда. На телефона работят специалисти, които оказват и психологическа помощ безплатно 24 часа в денонощието, напомня агенцията.

Предстои да бъдат издирени и извикани за разпит учениците, нанесли побоя на момчето. Ще бъдат разпитани и живеещи в района.

Виж още:Кошмар в Лагера: 8 хлапета бият техен връстник и снимат гаврата с телефоните си (ВИДЕО)Видео с брутално насилие над дете скандализира мрежата. Група от 8 младежи нанасят побой над свой вр…Jan 5 2022skafeto.com

130 младежи са пред блока на бияча от „Лагера“ в „Надежда“ за мъстОколо 130 младежи са се събрали в момента пред входа на бияча от „Лагера“, който преби почти до смър…Jan 5 2022skafeto.com