джипа на Плевнелиев

Софийският градски съд освободи без мярка за неотклонение мъжа, обвинен като помагач за кражбата на джипа на Росен Плевнелиев. Вместо това постанови обвиняемият да бъде освободен незабавно от ареста и не му взе никаква мярка за неотклонение. В мотивите си съдебният състав изтъкна, че обвинението почива на съмнения и оперативни данни, които не са процесуално проверени, предава Дир.бг.

При разпознаването Десислава Плевнелиева не е била категорична и казала, че е сигурна на не повече от 70%, че това е лицето, което се е бутнало в нея. Освен това тя описва „пухкав мъж с черна кожа“, а обвиняемият е слаб и светъл. Техническото средство, с което се твърди, че е източена информация от ключа също не е установено или намерено. От дома на обвиняемия не са иззети нито уличаващи вещи, нито дрехи и раница, отговарящи на описанието. Първоинстанционният съд е допуснал и процесуална грешка, като се е позовал на полицейска докладна с предположения, която не е доказателствено средство, преди да бъде проверена.

Съдът определи Илиян Димитров да бъде освободен незабавно от ареста, освен ако не се задържа на друга основание. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Припомняме, че преди това Софийският районен съд остави в ареста обвиняемия за помагач Бабичката, въпреки че той представи пред магистратите документ от ТЕЛК, че е с 75 процента инвалидност.

Мотивите на съда бяха, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров може да извърши друго престъпление. В съдебната зала стана ясно, че Димитров преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Срещу него имало и няколко висящи дела. Поне за още пет обира на луксозни автомобили се подозира Илиан Димитров-Бабичката.

Луксозният джип БМВ на Деси Банова, който й бил подарък от Плевнелиев, бе откраднат от паркинга на столичен мол. Жената паркирала колата си и тръгнала да пазарува, когато в нея силно се блъснал мъж с голяма раница. Банова се усъмнила и го проследила с поглед. Тогава видяла джипът й да потегля. Разследването показало, че в раницата на непознатия тип имало специален усилвател, който прихванал сигнала от ключа за колата на Банова и го предал на авера му, който чакал до джипа. Така той бил отключен и подкаран. При обиски на адреса на Бабичката били намерени ключове за коли, телефони, таблет, флаш памет, компютър за автомобил, както и „Ауди“, обявено за издирване.

Виж още:Арестуваха заподозрян за кражбата на джипа на Деси ПлевнелиеваАрестуваха заподозрян за кражбата на джипа на съпругата на президента Росен Плевнелиев. Мъж по пряко…Dec 25 2021skafeto.com

Турчина, Бабичката и Пуйката гепили БМВ-то на Деси Плевнелиева?Полицията проверява трима топавтоджамбази за кражбата на джипа на Росен Плевнелиев от Ринг мол. Това…Dec 23 2021skafeto.com

Двама апаши задигнали возилото на Десислава Банова – ПлевнелиеваДвама са апашите, задигнали чрез заглушаване и отключване на колата, скъпия джип на Десислава Плевне…Dec 21 2021skafeto.com


loading...