джипа на Плевнелиев

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Софийският градски съд освободи без мярка за неотклонение мъжа, обвинен като помагач за кражбата на джипа на Росен Плевнелиев. Вместо това постанови обвиняемият да бъде освободен незабавно от ареста и не му взе никаква мярка за неотклонение. В мотивите си съдебният състав изтъкна, че обвинението почива на съмнения и оперативни данни, които не са процесуално проверени, предава Дир.бг.

При разпознаването Десислава Плевнелиева не е била категорична и казала, че е сигурна на не повече от 70%, че това е лицето, което се е бутнало в нея. Освен това тя описва „пухкав мъж с черна кожа“, а обвиняемият е слаб и светъл. Техническото средство, с което се твърди, че е източена информация от ключа също не е установено или намерено. От дома на обвиняемия не са иззети нито уличаващи вещи, нито дрехи и раница, отговарящи на описанието. Първоинстанционният съд е допуснал и процесуална грешка, като се е позовал на полицейска докладна с предположения, която не е доказателствено средство, преди да бъде проверена.

Съдът определи Илиян Димитров да бъде освободен незабавно от ареста, освен ако не се задържа на друга основание. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Припомняме, че преди това Софийският районен съд остави в ареста обвиняемия за помагач Бабичката, въпреки че той представи пред магистратите документ от ТЕЛК, че е с 75 процента инвалидност.

Мотивите на съда бяха, че има обосновано предположение за извършване на престъплението, както и че на свобода Димитров може да извърши друго престъпление. В съдебната зала стана ясно, че Димитров преди 2 г. е излязъл от затвора, където е изтърпял присъда от 1 г. за подобно престъпление. Срещу него имало и няколко висящи дела. Поне за още пет обира на луксозни автомобили се подозира Илиан Димитров-Бабичката.

Луксозният джип БМВ на Деси Банова, който й бил подарък от Плевнелиев, бе откраднат от паркинга на столичен мол. Жената паркирала колата си и тръгнала да пазарува, когато в нея силно се блъснал мъж с голяма раница. Банова се усъмнила и го проследила с поглед. Тогава видяла джипът й да потегля. Разследването показало, че в раницата на непознатия тип имало специален усилвател, който прихванал сигнала от ключа за колата на Банова и го предал на авера му, който чакал до джипа. Така той бил отключен и подкаран. При обиски на адреса на Бабичката били намерени ключове за коли, телефони, таблет, флаш памет, компютър за автомобил, както и „Ауди“, обявено за издирване.

Виж още:Арестуваха заподозрян за кражбата на джипа на Деси ПлевнелиеваАрестуваха заподозрян за кражбата на джипа на съпругата на президента Росен Плевнелиев. Мъж по пряко…Dec 25 2021skafeto.com

Турчина, Бабичката и Пуйката гепили БМВ-то на Деси Плевнелиева?Полицията проверява трима топавтоджамбази за кражбата на джипа на Росен Плевнелиев от Ринг мол. Това…Dec 23 2021skafeto.com

Двама апаши задигнали возилото на Десислава Банова – ПлевнелиеваДвама са апашите, задигнали чрез заглушаване и отключване на колата, скъпия джип на Десислава Плевне…Dec 21 2021skafeto.com