Диян Готвача

Районният съд в Бургас наложи 4 години и 6 месеца затвор на 47-годишния Диян Дичев – Готвача, за укриването на тленните останки на брокерката на недвижими имоти Теодора Бахлова и строителния работник Юмер Мехмед, както и за държане на огнестрелно оръжие и наркотични вещества. Наказанието „лишаване от свобода“ за трите обвинения е общо. Съдът наложи на подсъдимия и глоба от 2000 лева.
Останките от разчленените тела на брокерката и младия строител бяха открити по свидетелски показания на Диян Дичев, приятел на Станимир Рагевски, предава Дир.бг.

Дичев е признат за виновен затова, че през миналата година заедно със Станимир Рагевски, сочен за физическия убиец на Бахлова и Мехмед, е спомогнал за укриването на останките от телата им и за заличаването на следите от двете жестоки убийства.

Събраните доказателства в досъдебните производства не са доказали, че именно Деян Дичев е лицето, което е транжирало или разчленило телата на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова, каза прокурор Христо Христов.

Пистолетът „Макаров“, боеприпаси и наркотици са открити в заведението на Дичев, който държал под наем във Военния клуб в Бургас.

В съдебното заседание Дичев изрази съжаление за всичко, което е извършил, и помоли съда да бъде „снизходителен“ при произнасянето на своята присъда.

Дичев за пръв път проговори публично за двете жестоки убийства. Той напълно призна вината си и ще се възползва от правото присъдата да му бъде намалена с една трета. От думите му стана ясно че той ще бъде основен стълб в предстоящия процес срещу Станимир Рагевски – сочен за глава на престъпната група.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

47-годишната брокерка на недвижими имоти Теодора Бахлова бе в неизвестност от 29 октомври 2020 година, когато излезе от дома си на улица „Оборище“ 38 в Бургас. На 25 август 2021 година останки от тялото на изчезналата жена бяха намерени заровени в Парцел 12 в бургаските гробища. Според разследващите, престъплението вероятно е извършено в деня на изчезването ѝ.

Тялото на Бахлова е престояло повече от три месеца в бидон със силна киселина в частно жилище, после бидонът е бил преместен в търговски обект. След това Станимир Рагевски и Дичев са предприели действия за прикриване на престъплението.

Станимир Рагевски е обвинен и в друго убийство – на 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Младият мъж е бил застрелян в апартамент, а след това тялото му е разчленено.

Още от Криминално


loading...