Дракополов

Бизнесмен е починал, след като е бил прострелян в главата тази вечер пред очите на детето му на бул. „Симеоновско шосе“, в близост до Околовръстния път, съобщи МВР.

Мъжът бил в джип „Мерцедес“, огледът до момента показва, че по него е стреляно с един куршум.

По неофициална информация става дума за собственик на автокъща. Източници на БТА информират, че простреляният има над 20 криминални регистрации.

Една от версиите е, че по колата е стрелял пешеходец. Нова нюз съобщава, че убиецът е бил маскиран като клошар.

По непотвърдена информация убиецът е бил маскиран. Според източници на bTV убитият е на 46 години и е криминално проявен. МВР потвърди, че името на жертвата е Николай Дракополов.

На мястото има полиция, движението се отклонява. На мястото на инцидента са градският прокурор на София Илиана Кирилова и директорът на СДВР Георги Хаджиев. Движението е затруднено, тъй като районът е отцепен.

Сигналът към 112 е подаден в 20:08 часа тази вечер. След 12 минути линейката е била на мястото, но медиците само установяват смъртта на 46-годишния мъж с прострелна рана в главата. Обадилият се на спешния телефон съобщил още, че в колата е имало дете и жена. Спътниците на бизнесмена са невредими.

По-късно МВР потвърди, че на предната седалка е имало 11-годишно дете. То не е пострадало и вече е прибрано от семейството.

Другата спътничка на Дракополов е била приятелката му.

Съдебен лекар е на място, текат огледи. На местопрестъплението са открити две гилзи.

По непотвърдена информация на Нова нюз става въпрос за поръчково убийство. Друга разследвана версия е разчистване на сметки в престъпния свят. Третата е за конфликт със собственик на друга автокъща. От следващата седмица убитият е трябвало да бъде с охрана.

Още от Криминално

loading...