дрогиран полицай

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Арестуваха полицай от София, карал дрогиран в столичния квартал „Дружба“. Очевидци разказаха, че негови колеги – също униформени, направили опит да го подменят, алармира БТВ.

Инцидентът е станал на улица в „Дружба“ 2. БТВ разполага и с кадри, запечатали катастрофата, станала малко след 21 часа. На тях ясно се вижда как полицаят минава с висока скорост по улицата към 21 ч. с личния си автомобил, губи контрол и се блъска в спряла кола.

По данни на полицията пробата за наркотици на техния колега е била положителна.

Свидетели обаче разказват, че е бил направен опит от колеги на полицая той да бъде подменен и друг човек да даде проба вместо него. В крайна сметка неуспешно.

„Колата караше с превишена скорост. Имаше поне 20 метра спирачен път от колата и излезна мъртво пиян служител на МВР, униформен“, разказа свидетелят.

Така започва разказът на този мъж, бил на метри от улицата по време на катастрофата. Неговата самоличност е скрита по негово желание, от съображения за сигурност.

На видеозаписите, с които БТВ разполага, ясно се вижда скоростта на автомобила, в който е бил полицаят, и как се насочва към паркомястото. Вместо да спре, се удря в паркирана кола.

„Започна да пита какво ще правим, на кой е колата, за да се оправят, ако има вариант. След това дойде и патрул на Осмо районно управление, които не го закараха към районното, а в обратната посока“, допълни свидетелят.

Казва, че през това време на място пристигат от КАТ и започват да разпитват всички около 10 свидетели. Дошъл и непознат мъж – също униформен, който се представил за полицая, причинил катастрофата.

„Те се опитаха да прикрият лицето, което е шофирало с друго лице, но не им се получи, защото бяха много свидетели. В крайна сметка го домъкнаха тук. Той е разпознат след това от свидетелите и отказа да духа на дрегера, но тестът за наркотици му излезе положителен“, обясни свидетелят.

Началникът на Осмо районно управление отказа коментар. От пресцентъра на СДВР уточниха, че има задържан полицай, шофирал след употреба на наркотици. Но информация, че е правен опит да подмяната при тях няма.

От прокуратурата обясниха, че униформеният ще бъде привлечен към наказателна отговорност.

„Направен му е „Дръг тест 5000“, който е отчел наличие на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Той е задържан за 72 часа. Според закона за МВР той е заплашен от дисциплинарно уволнение.

Виж още:Страната на чудесата: Дрогиран полицай блъсна патрулка в СофияПолицай от 8-о РПУ в София е предизвикал катастрофа с патрулен автомобил. Инцидентът е станал снощи …Oct 10 2022skafeto.com