катастрофа Шумен

Полицаи гониха 29-годишен дрогиран шофьор в Морската градина в Бургас. Наложило се служителите на реда да използват физическа сила, за да изведат водача от автомобила, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Гонката се е случила снощи около 21:40 ч. в района до ресторант „Воденицата“ в Морската градина. Полицейски служители от Пето Районно управление – Бургас подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил „Сеат леон“ с шуменска регистрация, движещ се срещу тях по крайбрежната алеята в посока моста.

Водачът на автомобила не се подчинил и продължил да се движи в посока хотел „Приморец“, като е бил последван от полицейския автомобил. Малко преди входа на Морската гара колата навлязла на плажната ивица и забуксувала, предава Дир.бг.

Водачът отказал да излезе от автомобила и оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства – белезници.

Констатирано е, че това е 29-годишен мъж от Шумен, който е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин и метамфетамин.

Мъжът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Още от Криминално


loading...