Златни пясъци

Двама мъже – на 35 и на 17 години, са обвинени за убийството на 7 май в Дупница пред магазин за хранителни стоки в двора на черква „Св. Георги“. Те са извършили престъплението по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, съобщиха от държавното обвинение.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са задържани за срок до 72 часа. Предстои изготвяне на искания до Окръжен съд-Кюстендил за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Тялото на мъжа бе намерено рано сутринта в събота от собственика на бившия денонощен магазин, пред чиито витрини се е разиграл трагичният инцидент.

По тялото са открити множество синини в областта на главата. Мъжът е от София, идентифициран е, казаха от полицията. По непотвърдени данни, той се казва Георги, празнувал имения си ден предната вечер.

Само няколко часа били необходими на криминалисти, дознатели и полицейски служители от Районното управление – Дупница, за да задържат заподозрените за убийството. Те били откарани с белезници към ареста на полицейското управление, пише регионалното издание Вяра.

Двамата мъже Васил и Генчо са от ромски произход, жители са на дупнишкия квартал „Подина“. Според очевидци те празнували заедно с жертвата Гергьовден.
Работата по случая продължава.

Още от Криминално


loading...