Тестването на полицаите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Въоръжен грабеж е извършен в банков клон в Дупница. Мъж с пистолет и бейзболна бухалка е влязъл в офис на голяма банка в града, предава БНР. Той е стрелял в тавана на помещението и е заплашил служителките.

По първоначални данни е успял да вземе чувал с пари, в който е имало около 10 хиляди долара. На излизане от банката той е ударил една от чакащите на опашка в банката клиентки, след което е побягнал.

В момента тече полицейска операция по залавянето на въоръжения мъж.

Ретроспекция

Малко преди Нова година неизвестни и до момента бандити обраха хипермаркет в Сандански и изчезнаха с над 100 000 лв от оборота на магазина. Седмици по-рано пак неизвестни нападатели взеха над 1 млн.лв от инкасо автомобил на охранителна фирма след нападение в Перник.

През февруари 2021 г. двама мъже извършиха грабеж на над 120 хиляди лева в Софи, облечени като полицаи. Те спряха автомобил, в който е бил мъж, изтеглил от банка малко над 120 хиляди лева. Докато единият мним служител на МВР е проверявал документите на мъжа, другият е счупил предното стъкло и е взел чанта, в която са били парите. След това двамата избягали. Две седмици по-късно въоръжени ограбиха оборота на магазин в центъра на София.

Още от Криминално