дупнишки бизнесмен

Голяма сума пари е открадната от дома на известен дупнишки бизнесмен. От Областната дирекция на МВР в Кюстендил съобщиха, че сигналът за кражбата е подаден в събота следобед от собственика на жилището, предава Дир.бг.

При последвалите действия, криминалистите са установили, че проникването е станало с подбран или подправен ключ. Обирът се е случил във време, когато семейството отсъства от града.

Размерът на откраднатото се уточнява, тъй като парите са били в различни валути, но според информация на местни медии крадците са успяли да отмъкнат над 700 000 лева.

Образувано е досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор. По информация на местния вестник „Вяра“ кражбата е от апартамента на Ивайло Павлов, собственик на един от най-големите магазини за мъжки облекла в Дупница. Фирмата реализира продажби на маркови дрехи, чанти и обувки и онлайн.

Дупничани недоумяват защо Павлов е държал такава голяма сума пари в апартамента си. „Ако наистина размера на откраднатото е над половин милион, то да държиш такива пари извън банката е немислимо на днешно време. За съжаление, лошото няма почивен ден“, коментират в града.

Местните хора подозират, че някой е имал предварителна информация за отсъствието на семейството от дома и така крадците са проникнали необезпокоявано в апартамента.

Още от Криминално


loading...