Емилия Ковачева

Софийският апелативен съд е намалил с 2 години присъдата на акушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема за опита за убийство на новородената Никол през април 2015 година, съобщава Дир.бг, позовавайки се на свои източници в съда.

Така, според апелативните магистрати, Ковачева трябва да лежи 16 години в затвора вместо 18 г., както постанови през септември 2017 г. Софийският градски съд.

Акушерката трябва да плати и 400 000 лв. обезщетение на родителите на момиченцето. Размерът на обезщетението не е променян.

Решението на второинстанционния съд е постановено миналия месец, но все още не е обявено официално, тъй като тече процедурата по оповестяване на страните. Делото бе гледано от 3-членен състав на Софийския апелативен съд. Предстои да бъдат оповестени и мотивите.

Емилия Ковачева още е под домашен арест в дома на родителите си в Самоков. Мярката ѝ за неотклонение не е променяна от септември 2015 г. На 17-и срещу 18 април 2015 г. през нощта акушерката преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на „Софиямед“, а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница.

Медицинската експертиза по случая сочи, че бебето е удряно около 30 пъти, както и че не може да се каже със сигурност дали счупването на черепа и получените кръвоизливи ще повлияят на нормалното развитие на Никол. Освен това след инцидента момиченцето е получило епилепсия, която семейството продължава да лекува. Има и засегнат очен нерв.

„Бесен съм най-много на себе си, че не можах да защитя детето си. Със съпругата ми сме „Парагаф 22″. Ако не даваме медикаменти на Никол, тя прави гърчове, но с хапчетата се увреждат черният дроб, бъбреци, яйчници“, разказа през юни т.г. бащата пред съда.Ето я докторката, която върна вкъщи умиращото 3-годишно детеМайката на починалото 3-годишно момченце Алекс показа снимката и името на докторката, отказала да го…Nov 18 2019skafeto.com

Проговори д-р Елена Георгиева, разкарвала починалото момченце от болница в болницаПроговори една от лекарките, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в пр…Nov 18 2019skafeto.com

loading...