Добромир Люлин

Безработни и с богато криминално досие са двамата мъже, задържани за убийството на 57-годишната собственичка на аптеки в Русе Еранухи Пехливанян, съобщи БНТ. Престъплението е извършено миналия вторник, но за него стана ясно късно снощи. Жертвата е убита заради 65 000 лева.

Извършителите на жестокото убийство са следили Еранухи Пехливанян в продължение на месец. Действали са изключително хладнокръвно. Единият се представил за полицай и под предлог, че иска да ѝ провери документите я отвлича от паркинг в центъра на Русе. Закопчава я с белезници. Идват в дома ѝ на ул. „Видин“ и заедно със съучастника в престъплението задигат общо 65 000 в евро и лева. След това са се притеснили, че Еранухи Пехливанян може да ги разпознае.

Отвели я на 30 км от града и я удушили. На следващия ден разчленили тялото ѝ. От прокуратурата заявиха, че няма политически елемент в убийството. Жертвата е съпруга на координатора на ГЕРБ в Русе Бедрос Пехливанян.

49-годишният джудист Гарабет е един от обвиняемите за тежкото престъпление. В дома му, където живее със съпругата и детето си, разследващите са открили полицейската униформа, с която е похитил Еранухи Пехливанян. Не е оказал съпротива при задържането си.

Убийството е извършено в района на Старото село край Иваново. Водолазни екипи са открили части от тялото. След като удушили жертвата си, мъжете веднага си поделили парите.

„Единият от тях в рамките на дни е погасил бързи кредити в размер на 16 000 лв, желанието на другия от обвиняемите да си закупи автомобил“, каза окръжният прокурор Георги Георгиев.

Единият от задържаните е съден за подкуп на митничар, а другият е разследван за бракониерство и иманярство.

Съкрушени от загубата на Еранухи колеги и приятели се събраха на бдение пред една от аптеките ѝ.

Прокуратурата ще настоява извършителите на престъплението да останат за постоянно в ареста. Доживотен затвор без замяна е максималната присъда, която могат да получат, ако бъдат признати за виновни.

Виж още:Убийството в Русе: Еранухи първо е била удушена, единият килър бил с полицейска униформаСнощи, при извършени огледи, бяха намерени части от тялото на убитата жена в Русе. Еранухи Пехливаня…Jan 19 2022skafeto.com

Нови разкрития за зловещото убийство на жената на общинар от ГЕРБ в РусеСобственичката на верига аптеки и съпруга на председателя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет в Рус…Jan 19 2022skafeto.com


loading...