Жена наби управител

Софийската районна прокуратура е предала на съд забележителна „героиня“ на 24 г., става ясно от съобщение на държавното обвинение. К. Л. ще бъде подведена по „половината“ текстове от НК, касаещи деянията хулиганство и телесна повреда – при това срещу трима души.

Става ясно, че екшънът се е случил в магазин „Фантастико“ в жк „Красна поляна“ – на бул. „Никола Мушанов“, надвечер на 31 октомври, предава clubz.bg.

От прокуратурата пускат описание на действията на К. Л.:

След като влязла без маска, „заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно.

Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина, като го ударила с юмрук в лицето.“

Друга клиентка – Я.Г., се включила доста безразсъдно, като също й направила забележка за маската и в резултат на това…

„… 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти.“

И на тримата са причинени леки телесни повреди.

„По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба“, продължават от прокуратурата.

По разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели, допълват от държавното обвинение.

Предстои старт на делото в Софийския районен съд.

Ето и оригиналното прессъобщение на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура предаде на съд жена, извършила хулигански действия и причинила телесна повреда на трима души=

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишна жена за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на повече от едно лице.

На 31.10.2020 г. около 19,30 часа обвиняемата К.Л. влязла в магазин „Ф.“ на бул. „Никола Мушанов“ в гр. София, без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на пандемията от COVID-19 в търговските обекти.

След като заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Я.Г., която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на К.Л., й направила забележка, че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали вследствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди -престъпление по чл.131, ал. 1, т. 4 и т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти – престъпление по чл.325, ал. 2, алт. 2, вр. ал. 1 от НК.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу К.Л. да продължи в Софийски районен съд.

Още от Криминално


loading...