Жоро Павето

„Фактът, че това престъпление се е случило посред бял ден по такъв нелеп начин говори, че извършителят вероятно е бил под въздействието на някакви вещества“, каза пред bTV криминалистът Иван Савов за жестокото убийство на възрастна жена в градинката в кв. „Бояна“.

В столичния квартал посред бял ден беше убита възрастна жена. Тя е седяла на пейка в парка, когато е ударена от неизвестен извършител с каменна плоча. Жената е открита в безпомощно състояние.

„Начинът на извършване е доста непремислен. Според мен самият извършител не е имал за цел да умъртви жената“, смята Савов.

По думите му вероятно става въпрос за спонтанно престъпление под въздействието на наркотици. Савов уточни, че има свидетел на престъплението. По случая са задържани трима мъже, като единият е с две присъди – за убийство и за телесна повреда. Все още няма повдигнати обвинения, полицията не е уточнила дали някой от тях е извършителят.

„Мисля, че самият извършител не е имал за цел да я умъртви. Решил е да извърши престъплението, виждайки жената в парка. Положителното, ако може да има нещо положително е, че имаме свидетел“, заяви Савов.

Криминалистът сравни убийството със случай от миналото: „Звучи ми като дежа-вю, по-възрастните си спомнят Жоро Павето, емблематичен случай, до толкова, че се изучава и в учебниците. Аз съм държал оригинала на делото в ръцете си.“.

Виж още:Трима задържани за бруталната екзекуция в София, единият вече има присъда за убийствоТрима заподозрени са задържани за зверското убийство на жена в парк в столичния квартал „Бояна“, съо…Jul 14 2021skafeto.com

Брутално убийство в София – мъж смаза главата на жена с каменна плочаНеизвестен мъж уби жена при нападение в парк в столичния квартал „Бояна“, съобщава bTV. Тежкото пре…Jul 13 2021skafeto.com


loading...