15-годишната ученичка

Все по-малко вероятно изглежда 15-годишната Ипек, чието тяло бе открито под “призрачния” дом на алпиниста във Велико Търново, да се е подхлъзнала и да е паднала случайно оттам. Това смятат разследващи седмица след като осмокласничката бе намерена мъртва. До нея, накъсан на дребни парченца, криминалистите откриха международния паспорт на момичето, обявено за издирване от родителите си часове по-рано.

“Работи се изключително интензивно по всички версии – от нещастен случай през самоубийство до умишлено убийство, но все още не можем да очертаем една водеща”, казаха криминалисти.

Ипек беше намерена мъртва миналата седмица от случайно минаващи младежи на скалния венец под дома на алпиниста.

Ученичката в гимназията по електроника във Велико Търново беше погребана в сряда в родното си село Ресен. В 40-градусовата жега семейството, близките и приятелите я изпратиха в последния ѝ път.

Докато прокуратурата се опитва да изясни мистерията около смъртта на Ипек, семейството ѝ е убедено, че тя е жертва на 41-годишен мъж, с когото имала отношения отскоро.

“Последно я видях на 6 юли, когато се прибрах от работа около 23,30 ч. Гледаше филм и ѝ казах, че отивам да си лягам. На другия ден ми се обади нейна приятелка и твърдеше, че Ипек е избягала с Жоро. Той живее в нашето село. Двамата се виждат от около месец, но не са имали интимна връзка. Приятелките ѝ казаха, че дъщеря ми е била заплашвана. Този човек се занимава с наркотици и проституция. Сигурна съм, че я е убил”, каза първия ден след трагедията Анелия Илиева, майка на Ипек.

Мъжът, който няма криминално досие, е бил задържан и разпитван в полицията. Той дал подробни обяснения, алибито му се проверява и е бил освободен.

Според криминалистите в смъртта на Ипек е имало умисъл. Дали е извършено от друг човек, или от нея самата, продължава да се изследва.

За да разсеят съмненията на близките, че може би нещо се изпуска или укрива, от прокуратурата са възложили тройна съдебномедицинска експертиза, извършена от патолози от Плевен.

Констатациите съвпадат с направените и при първоначалната аутопсия. Причина за смъртта на Ипек е тежка черепно-мозъчна травма, получена от падането върху скалите. Издъхнала е в интервала от ранния следобед до 18,30 ч на 7 юли.

Медиците не са установили насинявания, охлузвания или други белези, които да говорят за борба или съприкосновение с друг човек преди политането в пропастта, разкриха източници пред 24 часа.

Взети били хистологични проби за алкохол, наркотици и други вещества при аутопсията, но резултатите още не били готови.

Криминалистите проверяват срещи, телефонни разговори и съобщения. В последните часове от живота си Ипек общувала с приятелки, с по-възрастния си приятел, но засега не се изнасят детайли в какво настроение е била и дали е правила някакви изявления, че смята да сложи край на живота си.

Изследват се видеозаписи, за да се проследи движението ѝ от нощта на изчезването. На този етап няма доказателства, че е била придружавана от някого на скалния венец в края на квартал “Зона В”.

“Има данни, че тя е обичала да ходи там, харесвало ѝ е мястото. Свидетели, които са разпитани, са казали, че и преди са ходили там в компании”, допълват разследващи.

Според приятелка на Ипек тя не е имала интимна връзка с мъжа, поне не е говорила за такава.

“Те се познават, но не бих казала, че са били заедно. Той е много опасен и нищо чудно да я е заплашвал, защото тя няма да тръгне така да излиза от тях, без да има някаква причина. Много се разбираше с техните, въобще не се е притеснявала от тях, всичко им споделяше”, опровергава тя предположенията, че Ипек е избягала заради проблеми в семейството.

Девойката подозира, че Ипек е трябвало да бъде изведена в чужбина като сексробиня и сама е накъсала международния паспорт, за да предотврати това.

Тогава е бутната в пропастта. “Не е самоубийство, защото Ипек не е способна на това, пък и няма причина да го направи”, категорична е тя. Полицията разследва и тази нишка в смъртта на осмокласничката.

Виж още:Велико Търново в ужас – откриха тялото на млад мъж в паркиран джипТяло на млад мъж е намерено в джип в покрайнините на Велико Търново, съобщиха от Областната дирекция…Jul 13 2021skafeto.com

Обявиха какво е причинило смъртта на 15-годишната ученичка във Велико ТърновоТежка черепно-мозъчна травма от удара в скалите е причината за смъртта на 15-годишната ученичка във …Jul 9 2021skafeto.com

Лелята на ученичката, открита мъртва на скалите във Велико Търново: Беше отвлечена!Майката и лелята на 15-годишната ученичка, чието тяло бе открито на скалите под Къщата на алпиниста …Jul 9 2021skafeto.com


loading...