казанлък насилие

Полицията в Казанлък отстрани двама свои служители след разпространяването на любителско видео на брутално полицейско насилие при задържането на лице, което бяга преди това дълго време с кола. Историята разказва Нова телевизия, която също разпространява кадрите.

Екшънът се разиграва преди 09:00 ч. в неделя сутринта. Първоначално колата е засечена да се движи в насрещното на централен булевард в града. Шофьорът не спрял на стоп-палката, след което започнало преследването. 25-годишният шофьор предприел изключително рисково шофиране. Избягал от града и започнал да шофира в насрещното на Околовръстното на Казанлък. След това се върнал в града и отново започна да шофира в насрещно. На моменти се е движел с над 150 км в ч., като само по чудо няма пострадали.

Полицията стреляла със стоп-патрони, за да го спре. Младият мъж обаче спира автомобила в града и побягва пеша. Малко след това е заловен. Той е криминално проявен. Тестовете показват, че е шофирал след употреба на наркотици, съобщава Сега.

На въпросното видео се виждат всъщност кадри след задържането на беглеца, след поставянето на белезници и при откарването му към полицията. „Действията на служителите на реда са неприемливи. Със заповед на директора на Областна дирекция на вътрешните работи Стара Загора е образувано производство за тежко нарушение на служебната дисциплина”, обясниха от полицията.

Още от Криминално


loading...