Каплата ареста

Васил Капланов – Каплата отново попадна в ареста. Той е бил задържан във връзка със сигнал, че се е заканил с убийство на човек от Дупница, съобщава „24 часа“.

Капаланов е последният човек, който е видял безследно изчезналия Янек Миланов. На 31 юли вечерта Янек се качил в джипа на Каплата и оттогава следите му се губят.

Миналата седмица Капланов бе задържан с обвинение за незаконно притежание на 155 патрона. Районният съд в Дупница го пусна под домашен арест, но прокуратурата обжалва мярката и настоява за задържане под стража.

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е започнала проверка в РПУ-Дупница, като се разследва и дейността на Васил Капланов-Каплата.

В последните дни над 300 полицаи и жандармеристи се включиха в издирването на изчезналия Янек Миланов в района на близкото село Крайници.

„Работи огромен ресурс, претърсват се 120 кв./км, периметърът ще бъде разширен. Няма да се откажем, ще работим колкото трябва“, добави Гешев.

Следите на 43-годишния дупничанин се губят в нощта на 31 юли. Само четири дни по-рано той се върнал в Дупница от Франция, където живее и работи от години. За последно Янек бил видян да се качва в автомобила на бившия гард на братя Галеви, с когото имали стара вражда.

Каплата обаче категорично отричал да знае какво се е случило с Миланов. Пред разследващите той заявил, че Янек е слязъл от джипа му невредим.

Виж още:Освободиха от ареста фаталната жена на КаплатаПетя Николова, доскорошна съпруга на Васил Капланов – Каплата, основен заподозрян за отвличането на …Aug 29 2020skafeto.com

Зрелищен арест на Каплата заради изчезналия Янек (ВИДЕО)Арестуваха бившия гард да братя Галеви Васил Капланов – Каплата заради безследно изчезналия дупничан…Aug 26 2020skafeto.com

Фаталната Петя съвсем заплете мистерията с ЯнекКакво знае бившият гард на Братя Галеви – Васил Капланов-Каплата за изчезването на дупничанина Янек …Aug 31 2020skafeto.com

Топкриминалистът Ботьо Ботев за мистерията с Янек: Подходът е грешен, това е убийство!Ситуацията е твърде сложна. Грешно е подходено от самото начало на случая. Това заяви криминалистът …Aug 31 2020skafeto.com

loading...