Виноград

Запой на клошари завърши с убийството на 46-годишен мъж в Кюстендил, съобщава Монитор.

До разплитането на случая се стига завчера, когато негов близък отива в къщата му извън града и открива безжизненото му тяло. Веднага след подадения сигнал при извършения от дежурна следствено – оперативна група, са установени следи от насилие. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. При последвалите специализирани действия са задържани с полицейска заповед 55-годишен мъж и 46-годишна жена в ареста на РУ – Кюстендил. Изяснява се тяхната съпричастност към извършеното престъпление.

Според събраните до момента доказателства ден по-рано тримата пили в дома на жертвата. След употребено голямо количество алкохол възникнал скандал между двата мъже, а по-късно 56-годишният мъж ударил с бутилка в главата жертвата. За да прикрият следите си мъжа и жената, които също са с нисък социален статус, преместили тялото в друга стая, забърсали следите от кръв и продължили да се наливат.

Едва на следващия ден напуснали жилището, а след ареста признали за случилото се. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

Още от Криминално

loading...