Кокито

„Трудно ми е да говоря“! Това каза пред съдия Събчо Събев, криминално проявеният Иван Кокинов – Кокито. Той бе доведен пред магистратите в окръжния съд във вторник, за да бъде решено остава ли зад решетките, предаде Труд.

27-годишният Кокинов нападна с нож 17-годишно момиче в бургаския жк „Изгрев“ без абсолютно никаква причина. Жертвата оцеля като по чудо, след като бе намушкана 17 пъти, от озверелия мъж. Двамата не са се познавали. Съседи от квартала споделиха след ужасяващия инцидент, че Кокито непрекъснато ходел надрусан из квартала и те вече се бояли за живота си.

Окован, Кокито бе разпитан от съдията. Обвиняемият изфъфли, че не можел да говори поради удебеления си език. Вероятно това било от лекарствата, които лекарят на затвора му предписал. Съдия Събев прекъсна заседанието, за да бъде призован лекарят на затвора, който да хвърли яснота за психичното състояние на Иван, както и да обясни какви хапчета пие обвиняемият.

Обвинението срещу нападателят на 17-годишната ученичка, която е дете на известна бургаска лекарка, се води лично от шефа на Окръжна прокуратура в морския град Георги Чинев. Пред него Кокинов обяснил, че имал конфликт с брат си.

Кокито е известен на полицията с криминалното си досие. Той е бил задържан за кражба и притежание на дрога.

По непотвърдена информация не работел и бил регистриран в Психодиспансера.

Още от Криминално


loading...