Константин Димов

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 62-годишния Константин Димов, който е обвиняем за убийството на 41-годишния Иво Андреев, предава Дир.бг.

По-младият мъж, който е баща на две малки деца, бе застрелян в петък от съседа си след скандал за поставена междинна врата в жилищната им кооперация на ул. „Стефан Стамболов“ до Женския пазар. От МВР съобщиха, че между двамата е имало дългогодишен конфликт. При поредния такъв в петък, Димов извадил пистолет и прострелял в главата опонента си. Андреев бе откаран в болница „Пирогов“, но е починал преди да му бъде оказана помощ.

Според магистратите има достатъчно доказателства и свидетелски показания срещу обвиняемия. Освен това убийството е извършено с незаконно притежавано оръжие.

Съдът подчерта, че дългогодишният битов конфликт между двамата мъже не е бил овладян и е прераснал в неконтролируема агресия.

В последната си дума пред съда Константин Димов заяви, че не желае да бъде задържан под стража. Магистратите обаче не се съобразиха с желанията му.

Решението на Софийския градски съд не е окончателно и подлежи на обжалване и протест.

Виж още:Куршум в главата! Мъж бе застрелян на Женския пазар в София41-годишен мъж беше прострелян в района на Женския пазар в София. Сигналът до МВР е подаден минути с…Nov 11 2022skafeto.com