Началникът на Трето районно управление в София Красимир Любомиров остава в ареста, а колегата му от СДВР Николай Стоименов излиза на свобода без мярка за неотклонение.

Това реши съдия Албена Бойнова от Софийския районен съд. Двамата са обвинени, че са опитали да присвоят печалба от 12 хиляди лева от тотото от жена, чийто фиш бил задигнат в трамвая.

Според прокуратурата двамата разкрили престъплението, намерили фиша, но вместо да документират случая, решили да си подадат печалбата.

Двамата полицейски шефове опитаха да откраднат печалбата от 12 хиляди лева от тотото от Георгиева.

Жената, носела печелившия фиш в портфейла си, когато в трамвая е била обрана. След като съобщила в Трето РУ. зам.-началникът на управлението Красимир Любомиров я препратил по нерегламентиран начин на Николай Стоименов, който е началник на група в сектор “Джебчийски кражби” в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Ченгетата разкрили кражбата, но не съобщили затова, а опитали да присвоят печалбата.

Любомиров даже дал банковата си сметка в тотото, за да му преведат парите, но до изплащане на печалбата не се стигнало заради ареста в сряда.

Решението на съда не е окончателно, може да бъде атакувано пред Софийския градски съд.

Още:
Арестуваха шеф на охраната в Кауфланд – редовно обирал магазинаКриминалисти от бургаската полиция арестуваха главния охранител на хипермаркет Кауфланд в бургаския …Nov 21 2019skafeto.com

Арестуваха пиян мъж, който не е пил нито капка алкохолОбикновено когато си представим пиян мъж, си представяме и количеството алкохол, което той е погълна…Nov 6 2019skafeto.com

Извънредно: Арестуваха втори човек за крупния банков обир в СофияПолицията в София е арестувала втори човек за обира на 185 хиляди лева от банков клон в хипермаркет …Oct 7 2019skafeto.com

loading...