Кристиан Николов

Подсъдимият за смъртта на телевизионния водещ Милен Цветков – Кристиан Николов – поиска от Софийския градски съд по-лека мярка за неотклонение, след като преди три седмици магистратите го пуснаха под домашен арест.

Съдът обаче прецени, че мярката за неотклонение няма да бъде променена. Така Николов остава вкъщи с електронна гривна, която не му позволява да напуска адреса, съобщава Дир.бг.

В края на септември стана ясно, че подсъдимият младеж няма личностно разстройство и може да носи отговорност за действията си. Това беше изводът от психологичната експертиза. Според екипа от специалисти, направили експертизата, 23-годишният Кристиан Николов е с висок интелект и се отличава с понижен самоконтрол. Засега е ясно, че по време на катастрофата Николов е бил под въздействието на четири вида дрога.

Все още обаче не е готова експертизата, която трябва да разкрие повече подробности какъв е бил ефектът върху организма на младежа от поетите различни наркотични вещества.

Милен Цветков загина на 19 април 2020 година – точно на Великден. Тогава в района на столичния търговски център „Парадайз“ джипът, управляван от Кристиан Николов, се врязва в автомобила на Цветков, който чака на светофар. В кръвта на 22-годишния шофьор бяха открити 4 вида наркотични вещества.

23-годишният младеж е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, но и доживотна присъда.

Виж още:Гала: Милен Цветков ми проговори, в момента е в едно ранчоТв водещата Гала прикова вниманието тази сутрин в „На кафе“ с едно много лично признание. Оказа се, …Nov 2 2021skafeto.com

Експертизата: Убиецът на Милен Цветков няма личностно разстройство, може да носи отговорностКристиан Николов – подсъдим за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, не е с личн…Sep 29 2021skafeto.com


loading...