Кристина Дунчева

Окръжният съд в Благоевград отложи делото срещу 32-годишната Кристина Дунчева, която уби двете си малки деца в Сандански преди малко повече от година, като разпореди да бъде изготвена нова разширена комплексна психологическа и психиатрична експертиза от 5 вещи лица.

На днешното заседание бяха изслушани четирима експерти и бе приета изготвената от тях комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, пише Дир.бг.

С цел изясняване на здравословното състояние на подсъдимата и възможността й да участва в съдебното производство, магистратите поискаха още една такава. Делото е отложено за 11 юли от 9.30 часа.

Младата жена бе задържана на 19 ноември м.г., когато закла двете си деца – 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. „Скопие“ в Сандански.

Кристина и децата й били сами в къщи, когато тя извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях, насочила се към Васко и Ивон и им нанесла множество силни удари. Впоследствие пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Кристина Дунчева бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите. След като изкара два месеца в следствения арест, Дунчева бе преместена в психиатрията на затворническата болница в Ловеч, където остана до 10 май. След това отново бе върната в килията.

От заключението на вещите лица по изготвената комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза се установява, че по време на престъпното деяние майката не е била в състояние на физиологичен афект.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е била системно насилвана от мъжа, с когото живеела на семейни начала – Георги Трайков, и от баща му – психически, физически и сексуално.

Още от Криминално


loading...