магистрала Европа

Повдигнаха две обвинения на нападателите на лекаря от Спешното отделение в Самоков. Едното е за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, а другото – за хулиганство. Това каза адвокатът им Аделина Натина, съобщи Нова телевизия.

Прокуратурата ще поиска двамата да останат в ареста до 72 часа, заяви районният прокурор на Самоков Ваня Панева.

Заради намерението на братята да признаят вина и сключат споразумение с прокуратурата, съдът може да реши да им наложи административна глоба или пробация.

Прокурор Ваня Панева заяви пред БНТ, че на двамата ще бъдат повдигнати обвинения и за хулиганство с особена дързост, за което се предвижда наказание затвор до 5 години.

Повдигат две обвинения на нападателите на лекаря в Самоков (СНИМКИ + ВИДЕО)

По случая са образувани и две досъдебни производства. Едното е за действията на роднините на починалия мъж, които са нападнали медиците в центъра. Другото е за лекарска грешка във връзка със смъртта на 53-годишния мъж, който в късния следобед вчера е закаран в тежко състояние в Спешното, реанимиран е, но е починал. Записите от видеонаблюдението в Спешния център също са част от разследването на случая.

Смъртта на мъжа се разследва от Окръжна прокуратура-София. Вече са иззети всички документи за действията на лекарите и медицинския персонал от приемането на мъжа до момента на леталния изход. А разследването за нападение над лекаря се води от Районна прокуратура – Самоков.

До нападението над лекаря в Самоков се стига след като 53-годишен мъж е докаран в тежко състояние в спешното в късния следобед вчера. Близките му настояват той да бъде транспортиран в София, но според дежурния екип състоянието му не позволява това. Медиците започват да реанимират пациента, но не успяват. Дежурният лекар се опитва да обясни ситуацията на близките.

Целият дежурен екип се заключва в съседно помещение, залоства врата с мебели. Нападнат е лекар. През това време близките на починалия мъж щурмуват спешното.

Още от Криминално


loading...