лилана порше

Певицата Лиляна Деянова, известна на широката публика с творческия псевдоним Лилана, остана без поръчковото си „Порше Панамера“, подарено ѝ преди 2 години от Васил Божков, съобщава БЛИЦ.

Тузарското возило на заводска стойност над 150 000 евро е било иззето от Лилана преди седмица от служители на МВР по разпореждане на Специализираната прокуратура и антикорупционната комисия КПКОНПИ.

Немският автомобил е бил натоварен на паяк и откаран в гараж на МВР. Така луксозният подарък, направен от Васил Божков на блондинката, се присъедини към флотилията от конфискувани возила на намиращия се в ОАЕ бизнесмен.

Тази пролет полицията иззе от гаража на НОВЕ холдинг няколко лимузини на Божков, сред които и последен модел „Майбах“. Возилата все още не се водят официално конфискувани, това ще се случи при осъдителни присъди, или при констатация на КПКОНПИ, че автомобилите са купени с пари с неясен произход.

Лилана е подсъдима заедно с брат си Александър, съдружника си Мартин Димитров и още двама души за злоупотреби с еврофондове. Според обвиненията, повдигнати й от Специализираната прокуратура тази пролет, знойната блондинка е ръководила престъпна банда за източване на милиони левове от европейски средства, а ръководени от нея дружества са продавали софтуери и дигитални платформи, представяйки ги за разработени от фирмата продукти. По тази схема Лилана е прибрала неправомерно над 2,5 млн. лв. по европейската програма „Иновации и конкурентноспособност“.

Певицата е на свобода от няколко месеца, но разследването срещу нея продължава. Според ангажирани в разследването, Лилана може да се сдобие и с обвинение за пране на пари, тъй като през нейни дружества за последните 5 години са минали милиони левове, а част от средствата са постъпили от офшорни компании с неясна собственост.

Според информация на „Уикенд“ срещу Лилана е изразила готовност да свидетелства Ася Йочева, съпруга на отказалия се от футбола доскорошен национал Чавдар Янков. Футболната съпруга също е с повдигнати обвинения като част от престъпната банда на Лиляна Деянова за неправомерно усвояване на европейски средства. Йочева се води управител на регистрираната в Англия компания „Телерайз Лимитед“, от която Лилана е купувала фиктивно софтуери. Пред угрозата да се сдобие с осъдителна присъда, Ася Йочева вече е дала предварителни показания пред криминалистите, че е била подведена от блондинката за сключването на фиктивни контракти. Засега обаче показанията й не са снети документално в присъствието на прокурор или съдия.

Виж още:Обрат! Лилана вече е изцяло на свободаПевицата ЛиЛана вече ще може да напуска дома си, след като Специализираният съд замени домашния й ар…Oct 22 2020skafeto.com

Спецпрокуратурата подхвана 11 договора на ЛиЛанаПевицата и бизнесдама Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, е извършила престъпленията, за които …Aug 10 2020skafeto.com

ЛиЛана: Не поддържам връзка с Васил БожковВ ареста беше като казарма, като лагер – не е чак толкова страшно, колкото го описват други. За мен …Aug 10 2020skafeto.com


loading...