лилана порше

Познавам отдавна Васил Божков. Никога не съм търсила неговата помощ. Моят бизнес няма нищо общо с него. Това заяви от ареста певицата Лиляна Деянова, известна като Лилана, в отговор на въпроси на БТВ. Тя е обвинена за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства.

Преди дни бившият съдружник на бизнесмена Цветомир Найденов обяви пред Нова телевизия, че Лилана е била любовница на Божков в продължение на над 10 години.

„Разбирам, че някой смята, че прокуратурата ме е задържала заради подозрения, че сме близки. Това не ми се струва никак нормално в една правова държава“, каза певицата.

Според Лиляна Деянова, заедно със съдружника й Мартин Димитров са посещавали сградата на ТОЛ управлението само два пъти. Повечето от срещите им са били в сградата на пътната инфраструктура, след като са се регистрирали като доставчик на винетки.

„И оттогава всъщност започнаха нашите премеждия, които ни докараха в ареста. Ние всъщност направихме мобилно приложение, за да могат хората да редактират грешките си, когато имат грешки, например на регистрационния номер при купуването на винетка“, разказва Лилана.

Според Деянова фирмата й подава 80 сигнала за нарушения до няколко институции.

„Имаме над 20 записа на телефонни разговори, от които е напълно видно, че от тези държавни служители нищо не зависи. Получихме и няколко предупреждения да не го правим и че трябва да питаме дали можем да го правим от който зависи“, казва Лилана.

Следва сигнал до прокуратурата.

„Знаете ли кое е най-лошото? Най-лошото е, че ако не искаме пак да сме тук в момента, в ареста, ще трябва наистина да питаме този, от който зависи. Тоест, липсата на обществена реакция по казуси като нашия показва на практика какво може да направят такива хора като нас като тях. Хора, срещу които се борим ние“, смята Деянова.

В отговорите си Лилана не уточнява кого визира.

Тя и съдружникът й са в ареста вече месец, а по закон могат да останат там до осем месеца.

Виж още:Найденов с пикантни разкрития: Лилана беше любовница на Божков 10 г., имаше си ден за посещенияНикога не съм знаел, ако е имало такива неща, но по принцип Васил вярна дума не казва, затова може д…May 11 2020skafeto.com

Братът на ЛиЛана: Искараха ме едва ли не съм най-големият престъпник в България, но съм невинен!Със сестра ми нямаме общ бизнес, тя се занимава с неща, от които аз не разбирам – единствената връзк…May 10 2020skafeto.com

Лилана от ареста: Атаката идва, защото се изправих срещу корупцията в ТОЛ систематаПевицата Лиляна Деянова – Лилана, изпрати до медиите свой запис, за който твърди, че е правен от сле…May 5 2020skafeto.com


loading...